Home » Hyperion – Into the Maelstrom

Hyperion – Into the Maelstrom

door Edwin Knip
170 views 2 minuten leestijd

Het tweede album van de Italiaanse heavy metalband Hyperion is drie jaar na de release van het debuutalbum een feit.
Het debuut Dangerous Days  werd nog in eigen beheer uitgebracht, maar zorgde voor een lucratief platencontract bij Fighter Records om twee albums uit te brengen. Het album werd geroemd vanwege het uitmuntende gitaarwerk, de flamboyante zang en vooral het jaren tachtig geluid van de productie. Aan het begin van 2019 begint de band met de rehearsals en opnames voor het nieuwe album.
De band bestaat uit zanger Michelangelo Carano, gitaristen Davide Cotti (ex-Prophecy) en Luke Fortini (ex-Paul Di’Anno, ex-Children Of The Damned), bassist Antonio Scalia en drummer Marco Beghelli. De band wordt in november 2015 in Bologna opgericht. De band heeft de intentie om traditionele heavy metal te spelen, in de geest van de jaren tachtig bands Iron Maiden, Judas Priest en Megadeth. De muziek van de band kenmerkt zich door heftige gitaar riffs, snelle solo’s en melodische vocalen.
Gitarist Cotti is degene die het merendeel van de muziek en teksten schrijft. Het artwork voor Into The Maelstrom is gemaakt door Alberto Quirantes die ook de hoezen voor Iron Maiden maakt.
Meteen vanaf de roffelende drumslagen van het titelnummer Into The Maelstrom gaat het vol gas voluit. Even een lekkere riff, daarna een paar snelle, heftige gitaar akkoorden, Hyperion is een snel startende trein die haast vertrekt voordat je bent ingestapt. Het album telt negen nummers, negen snelle melodische tracks die een overvloed aan gitaarwerk laten horen. The Maze Of Polybius begint met een jankende gitaar waarna From The Abyss een wat meer pompend ritme kent. De intro wordt lang gerekt, en dan krijg je het door, dit is een instrumentaal nummer. Aan het eind wordt het tempo wat minder en wordt het nummer sfeervol beëindigd.
Bad Karma begint met een mooie samenzang onder begeleiding van rustig gitaarwerk. Negen nummers lang weet de band te boeien, mede door de tempo wisselingen is dit geen jachtige reis in een sneltrein. Er is genoeg variatie aan boord om van te genieten.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00