Home » IIVII – Colony

IIVII – Colony

door Edwin Knip
119 views 1 minuten leestijd

IIVII_Colony_CoverEen muzikale reis door het heelal, een science fiction verhaal in muziek. Dat is in een paar woorden de lading van dit album.
Multi instrumentalist, visueel artiest en componist Josh Graham pakt flink uit op dit solo album. De oprichter van Red Sparowes en Battle Of Mice is nu onderdeel van A Storm Of Light. Met zijn nieuwe album verdiept hij zich in sonische geluidsgolven en schept zo muzikale landschappen. In dit project heeft hij geëxperimenteerd met orkestrale bewerkingen van atmosferische geluidsgolven, in tegenstelling tot het bombastische geluid van A Storm Of Light. Het geheel luistert als een soundtrack bij een goede science fiction film. Zeven nummers lang, waarvan de kortste vijf minuten duurt, stuurt Graham de luisteraar op een reis door de ruimte. De cd opent traag en sferisch met Signals From Home. Met Colliding Horizons komt er wat meer klank en dreiging in de muziek. Black Galaxy klinkt wat onheilspellend, terwijl Shaping Itself From Dust een perfecte afsluiter is.
Als je in de muziek zit, waan je je af en toe inderdaad ergens in het oneindige heelal. Mede door de wisselingen van sfeer is dit een album dat je tot het eind wilt blijven luisteren.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00