Home » Illyrian – Aegis

Illyrian – Aegis

door Xander Pas
133 views 2 minuten leestijd

De band Hellborn Death Engines werd in 2011 opgericht. Na een demo en een studio album werd de band hernoemd naar Illyrian. Het debuut van deze band kwam het jaar daarop uit en in 2019 werd het tweede studio album ”The Entity, Unknown” uitgebracht. Morgen brengt de band haar nieuwe EP ”Aegis” uit.
Vanaf het moment dat opener ”Ancients” met een snijdend thrash riff opent en de death metal vocalen klinken is het tijd om te headbangen. Het heeft een oldschool sound waar menig thrash fan blij mee gaat zijn. Ondanks dat het een genre is waar ik me nog niet zoveel in heb verdiept, is het wel een nummer wat me meteen benieuwd maakte naar de rest van de EP. Het heeft een stevig ritme en alle instrumenten staan centraal en complimenteren de vocalen erg fijn.
Het nummer ”Fire” prefereer ik echter. De opbouw van dit nummer zit beter in elkaar. Zo valt het hier bijvoorbeeld beter op dat de band twee vocalisten heeft, wat op de opener minder sterk naar voren kwam. Ook de drums staan hier centraal, waar het gitaar werk dat weer netjes complimenteert. ”Chaos” is wederom een stevig nummer, waar de drums centraal staan. De combinatie thrash- en deathmetal werkt hier perfect. Het ritme past fantastisch bij de vocalen.
Tot slot hebben we het fantastische nummer ”Dark”, mijn persoonlijk favoriet op de EP. Dit is het best opgebouwde nummer, het heeft een duister bijna gothic geluid om het nummer mee in te luiden. De gitaren staan hierin prachtig centraal. Ook over de combinatie van de bass en drums ben ik erg te spreken. Die vullen elkaar mooi aan in het ritme. Ook de vocalen doen het goed en brengen de lyrics mooi tot hun recht.
Nieuwe muziek ontdekken is altijd leuk en ondanks dat ik deze band nog niet kende heb ik enorm genoten van deze EP. De combinatie death- en thrashmetal werkt erg goed zonder dat ze in herhaling vallen. Ik ben erg benieuwd naar de rest van de discografie van deze band.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00