Home » Inception Of Eternity – Into Darkness

Inception Of Eternity – Into Darkness

door Edwin Knip
158 views 1 minuten leestijd

Een geheimzinnige, duistere mix van Duitse middeleeuwse rock en Scandinavische symfonische metal zorgt voor een interessante mix van gothic metal.
Onder leiding van Thorsten Eligehausen worden dertien donkere en melodieuze nummers neergezet. Op het album zorgt zanger Ken Pike (Absolon) voor de vocale ondersteuning.
Het album opent met The Inception Of Eternity dat de introductie is voor een reis door een schimmige wereld. Het is volumineus maar ook sinister, onwillekeurig zie een leger van geneesheren binnen marcheren om de pest te bestrijden. Keltische invloeden worden gecombineerd met melodieuze rock. Ashes To Ashes is wat meer uptempo, en wat donkerder. Whatever You Want is een donker gedicht waar de wanhoop vanaf spat, gezongen met een zware, donkere stem. De herfst is officieel begonnen.
Een mooi ingetogen piano intro is de opmaat voor Children From Hell met gastvocalen van SINtana. Het vocale steekspel tussen mannelijke en vrouwelijke vocalen klinkt erg goed en tilt het geheel vanuit de Middeleeuwen naar ons tijdperk.
Beyond Sunrise heeft een gastrol voor gitarist Marc Vandenberg. Het is een wat meer uptempo nummer vergeleken met voorgaande titels. My Mortiality gaat meer richting electro-pop al zitten er nog steeds gothic elementen in. Het is een mooie afsluiter van een indrukwekkend album. Als toegift staat er nog een adembenemende akoestische versie van Father op, een versie die voor enig kippenvel zorgt. Een aanrader.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00