Home ยป ReMission International – TOS2020

ReMission International – TOS2020

door Edwin Knip
156 views 1 minuten leestijd

Er zijn van die muzikanten die erg moeilijk stil kunnen zitten, zoals frontman Wayne Hussey van The Mission.
Niet alleen zijn eigen band The Mission vraagt aandacht, eerder dit jaar verscheen het derde album van Beauty In Chaos waar Hussey wederom een bijdrage deed. Onder de naam ReMission International wordt de grootste hit van The Mission afgestoft en in een nieuw jasje gehesen. Tower Of Strength heeft nog steeds niets aan kracht ingeboet, het nummer stond en staat als een huis.
Hussey brengt het nummer uit als eerbetoon aan iedereen met een vitaal beroep in het COVID19 tijdperk. Het nummer was al geadopteerd door NHS medewerkers en nadat Hussey daarop gewezen was, kwam hij op het idee om een muzikale ondersteuning te brengen. Hij weet talloze collega’s enthousiast te krijgen. Onder de namen die meedoen zitten onder andere andy Rourke, Gary Numan, Michael Aston, Michael Ciravolo, Midge Ure en Robin Finck.
Tower Of Strength werd al twee keer eerder uitgebracht, de eerste keer in 1988 en een tweede keer in 1994. Beide keren wist het nummer op te klimmen in de Britse top 40 waarmee het het meest succesvolle nummer van The Mission werd. Hussey verafschuwt projecten die voor goede doelen gedaan worden en waar dan nog aan verdiend wordt door de organisatoren. Hij overlegt met de ander Mission leden die meeschreven aan het nummer, Craig Adams, Mich Brown en Simon Hinkler en de uitkomst is dat alle opbrengsten, echt de volle honderd procent, naar goede doelen gaat. Alleen daarom al is het reden om dit geweldige nummer nogmaals aan te schaffen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00