Home » Iron Savior – Kill Or Get Killed

Iron Savior – Kill Or Get Killed

door Edwin Knip
158 views 1 minuten leestijd

Snelle niets ontziende power metal uit Duitsland.
De in 1996 opgerichte band Iron Savior was in eerste instantie een solo project van gitarist/producer Piet Sielck. Na diverse personele wisselingen is het project uitgegroeid tot een hechte band. Op het nieuwste album slaat de band een nieuwe weg in, niet alleen de hoes ziet er grimmig uit, de songteksten zijn ook steviger in vergelijking met voorgaande concept albums. De koerswijziging is een bewuste keuze geweest, de band was toe aan iets nieuws.
Sielck haalde zijn inspiratie voor het nieuwe album uit het science fiction verhaal The Star Of Pandora, een verhaal over de vernietiging van het menselijke ras door buitenaardse levensvormen. Het album opent met het titelnummer Kill Or Get Killed waarin het meteen duidelijk wordt dat er geen krijgsgevangenen worden gemaakt, de vijand moet worden uitgeroeid. Stevig gitaarwerk en stevige drumslagen geven het nummer een grote hoeveelheid energie.
From Dust To Ruble is een ouderwets stevig rocknummer, lekker in het gehoor liggend. In Sinner Or Saint staat een moeilijk vraag centraal, doen we het goed zoals we het nu doen in de strijd tegen de buitenaardse dreiging. Sielck speelt niet alleen gitaar, hij is ook de zanger van de band en op dit album weet hij het verhaal goed te brengen. Omlijst door een muur van geweld blijft zijn stem verstaanbaar.
Het album sluit af met het zeer goed in het gehoor liggende Sin City. Een goed bedacht refrein met dito melodie zodat het een pakkende afsluiter van dit uitstekende album wordt. Absoluut het beluisteren waard.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00