Isolation Sessions: T. Gondii – Effenaar (Eindhoven) 28/09/2020

Met vers de woorden van onze minister president in het achterhoofd trek ik naar de Isolation Session van de maandagavond. The Isolation Sessions begonnen als initiatief van Bob de Wit (The Supernova Studio) en Eindhoven Rockcity. Om ons toch wat van live muziek te voorzien ondanks de Corona crisis zenden ze sinds maart uit vanuit de Effenaar. Ik besef me dat ik er maar beter extra van kan genieten weer, want het blijft de vraag hoe lang zelfs een dergelijk optreden nog mogelijk is, ondanks de zeer kleine schaal.
T.Gondii is een samenraapsel van leden van gezellige lokale orkestjes als Raylin, Forbidden Wizards en SFD, dus wat mij betreft veelbelovend. Voor de nieuwsgierigen onder jullie (net als ik) vroeg ik ze nog even naar de herkomst van de naam. Die blijkt te komen van Toxoplasma Gondii, een eencellige parasiet, die dieren en mensen aantast. Mocht je op basis daarvan denken dat we toch met een progband te maken hebben, heb je het mis.  Het is hier knoerharde brabocore wat de spreekwoordelijke klok slaat! Een podium hebben deze jongens niet nodig, dat gaat alleen maar ten koste van dat echter hardcore punk gevoel. Ze staan dus dan ook gewoon op de vloer. Het liefst stonden ze vast tussen ons in, maar natuurlijk moet de 1,5 meter wel netjes worden gerespecteerd. Ik ben weer voorzien van de koptelefoon die door de Effenaar wordt uitgereikt, zodat je het geluid precies zo hoort als de mensen tijdens de live stream. Die is echter niet echt nodig zo hard wordt de microfoon in gebruld.
Met een noodgang jakkeren de mannen er snelle powerviolence / hardcore tracks door. Puntige songs die de minuut niet halen, allemaal gebruld in onze moedertaal. Een beetje humor, een beetje agressie en vooral veel energie. Ze geven toe dat het moeilijk gaat worden om het half uur vol te maken. Door een soort van zaalbingo weten ze dan toch de twintig minuten te halen. Iemand uit het publiek roept een getal, de band speelt dan de song die bij dat getal hoort. Grappig en best origineel.
Kort, zeer krachtig en energiek mag deze set genoemd worden. Ik hoop de band dan ook snel terug te zien in een plek waar deze muziek nog beter tot zijn recht komt, een kleine zaal met lichamen die tegen elkaar beuken terwijl geworsteld wordt om de microfoon. Nog allemaal even netjes blijven zitten bij dit soort shows en die tijd komt weer!

Related posts

Wolfmother + The Picturebooks – Doornroosje (Nijmegen) 11/07/2024

Down The Rabbit Hole 2024: Zondag (Groene Heuvels) 07/07/2024

Down The Rabbit Hole 2024: Zaterdag (Groene Heuvels) 06/07/2024