Home » James McCartney – The Blackberry Train

James McCartney – The Blackberry Train

door Edwin Knip
140 views 2 minuten leestijd

McCartney frontHet tweede volwaardige album van James McCartney is een feit.
Na zijn eerste release Available Light in 2010 heeft McCartney wel bewezen dat hij zijn mannetje staat. Uiteraard liggen de verwachtingen altijd hoog als je vader één van de (bijna) grondleggers is van de hedendaagse muziekscene. Het nieuwe album opent sterk met Too Hard dat meteen als single is uitgebracht. Op het nummer speelt Dhani Harrison, zoon van George, mee. Het gaat over rustiger aan doen, als je overal te veel je best voor doet, komt het niet goed. De gitaarpartijen van Harrison en McCartney overheersen lekker in dit nummer. Unicorn is een lekker stevig nummer. Waterfall is de ultieme hommage aan zijn moeder, Linda Eastman. Mooi en intiem brengt hij haar postuum deze eer, tekstueel is hij duidelijk Mother Is A God. Zowel muzikaal als tekstueel probeert McCartney zoveel mogelijk emotie te huisvesten in zijn songs. Lekker stevig gitaar- en drumwerk horen we in Paralysis dat gevolgd wordt door het mooie, rustige Ballerina.
Daarna volgt Peyote Coytoe, dat een heerlijk catchy refrein heeft. Het blijft nog lang rondzingen. Lekker gitaarwerk en een goede melodielijn geven de juiste impuls aan het nummer. Alice is afwisselend rustig en ruig. Beeldspraak met Alice in Wonderland als voorbeeld, het nummer doet een beetje psychedelisch aan. Als Prayer dan volgt, is het wel een omschakeling. Een rustige, intieme ballad met akoestische gitaar, waarbij toch onbewust een vergelijking met zijn vader opkomt. Peace And Stillness is een lovesong zoals deze hoort te zijn. I’m So In Love With You, I’m So In Love With You. Elf hoogwaardige songs telt het album, songs die zowel muzikaal als tekstueel perfect in elkaar zitten. McCartney bewijst andermaal zijn kunnen aan de wereld!
Het album is geproduceerd door Steve Albini (Nirvana, The Pixies) en dat zorgt er voor dat het album hier en daar lekker rauw blijft klinken. Het album is mooi divers gebleven, een mooie mix van ballads, rocksongs en uptempo popnummers. Voorafgaand aan de officiële release datum heeft McCartney al enkele live shows aangekondigd.Voor de maanden mei en juni staat een toer in de Verenigde Staten op de kalender, dus hier in Europa zullen we het moeten doen met dit geweldige album.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00