Home » Giant Tiger Hooch – Panda! Panda! Panda!

Giant Tiger Hooch – Panda! Panda! Panda!

door Eric van den Bosch
119 views 2 minuten leestijd

Giant Tiger Hooch - Panda! Panda! Panda! coverDe mannen van Giant Tiger Hooch laten niet na zichzelf als sympathieke prutsers neer te zetten: ook al suggereert de tekst in het digipack dat ze uit Mississippi komen, buiten Noord-Holland krijgen gitarist Jorrit Makkinga, drummer/toetsenist Herman Ypma, bassist Simon Zijlstra en zanger/gitarist Jeroen Ligter naar eigen zeggen bijkans uitslag van de heimwee, hun muziek zou ontstaan uit onkunde en Ligter zou zelf nog geen snaren kunnen vervangen. Dat wordt een stuk minder geloofwaardig als je ten tweeden male een fijn album uitbrengt. Zeker als je ook dat album, Panda! Panda! Panda!, alwéér in een vloek en een zucht hebt opgenomen (drie dagen!).
In krap veertig minuten jagen ze er tien tracks en een hidden track doorheen. Meestal een titel van één woord, een tracklengte van ergens tussen de drie en vier minuten en een lekkere hook die je direct de song intrekt. Luister maar eens naar “Crows”, meer dan alleen dat gitaarloopje heb je eigenlijk niet nodig. “Ho Ho Ho” draait vooral om de zanglijn – en de fijne vrouwelijke achtergrondzang – en “Return” heeft een eenvoudige, maar effectieve baslijn als basis. De rest sluit zich aan bij de groove en met beetjes rock ‘n’ roll-gitaar, een vooral bluesy ritmesectie, en zo nu en dan – als daar nog tijd voor is – een solo tuft de muziektrein vrolijk naar het volgende station.
Producers Mischa den Haring en Ralph Verdult hebben goed werk verricht door het gerammel binnen de lijntjes te houden, hoe tegenstrijdig dat ook klinkt. Zelfs een synth(!) in “Gospel” klinkt op zijn plek. Het klinkt strak genoeg om niet in chaos te ontaarden en het heeft de rafelrandjes die het energiek en ongecompliceerd houden.
Is het blues, is het garagerock, of nog iets anders? Ach, het is muziek waar de term rammelrock voor uitgevonden lijkt. Het is de muziek waarmee de Stones ooit doorbraken. Goed beschouwd was dat niet zoveel nieuws, want Bo Diddley en John Lee Hooker deden al hetzelfde, maar in de blanke suburbs hadden ze daar nog nooit van gehoord. In de suburbs van Noord-Holland wel, zo blijkt.
Begin juli staan ze als enige Nederlandse band op Roots In The Park. Buiten Noord-Holland, dus. Of de uitslag vanaf het veld zichtbaar is weet ik niet, maar dat het tot achteraan aangenaam zal rammelen staat wel vast.
[youtube id=”4An35td0E10″]
Giant Tiger Hooch op Facebook

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00