Jetlag Jenny – Hedon (Zwolle) 7-4-2023

Het is vrijdagavond en het is het moment van de waarheid voor Jetlag Jenny, de presentatie van het debuutalbum.

Voordat het zover is mag de formatie Midnight Madness de zaal opwarmen. In een zaal waar de gemiddelde leeftijd de dertig jaar niet overschrijdt start de band wat aarzelend. Na het tweede nummer lijkt het alsof de zanger zijn stembanden goed op temperatuur wordt en klinkt de band goed. De poprock formatie is afkomstig uit Kampen en kondigt terloops de presentatie van hun nieuwe EP aan. De setlist zit goed in elkaar en vooral gitarist Daan Kerkhof verdient het om nadrukkelijk genoemd te worden.

Als de zaal is volgelopen en de gemiddelde leeftijd iets omhoog is gegaan door aanwezige ouders, vrienden en relaties, is het tijd voor de hoofdact. Zanger/gitarist en spil van de band Davic Roest bestijgt enthousiast het podium om met gepaste trots te melden dat de band op de laatste dag de kleine zaal heeft uitverkocht. Kijk, dat is nog eens lekker beginnen.

Als de band aftrapt gaan alle registers open en klinkt het geheel veel steviger dan op het album. Nummers als Southern Irish Storm, Faith en Everything You Wanted worden ten gehore gebracht. De band heeft overduidelijk veel plezier in het spelen en de energie van de band slaat over op de zaal waarvan het voorste deel een continue springende en deinende massa is. Aan de zijkant staat onder andere de vader van Roest toe te kijken hoe zijn zoon het ervan af brengt. Hij laat weten enorm trots te zijn, en het lijkt alsof hij nerveuzer is dan zijn zoon op het podium. Hij kan gerust zijn, Roest junior heeft alles onder controle.

De band brengt met hulp van zanger Daniel Brooke de single T.E.P.A. (Typical Emo Party Anthem) ten gehore en samen met zangeres Ilah van der Haas (Mayleaf) en gitarist Adrian Delange (Mayleaf) wordt het mooie Sunday Morning een prachtig rustpunt is deze overdonderende show. Roest speelt special voor de afscheid nemende drummer Marcel Medema een akoestisch nummer waarna basgitarist Herman Nijkamp en gitarist Hidde Rodenburg het podium weer betreden om door te gaan waar de band gebleven was, vol gas nieuwe ruige nummers spelen. Extra op het podium voor vanavond is gitarist Daan Vink. Drie gitaristen, een bassist en een drummer hebben voor een onvergetelijke avond gezorgd!

Related posts

Master + Arroganz + Zeit -Elpee (Deinze, België) 12/06/2024

The Ruins Of Beverast – Wayfarer – Effenaar (Eindhoven) 12/06/2024

Freddie And The Vangrails + Röt Stewart – Aap (Gent, België) 07/06/2024