Home » Joe Lynn Turner – Belly Of The Beast

Joe Lynn Turner – Belly Of The Beast

door Xander Pas
582 views 2 minuten leestijd

We kennen Joe Lynn Turner allemaal wel. Hij heeft voor een indrukwekkende lijst met bands gezongen en heeft ook een aantal solo albums uitgebracht, waarvan “Belly of the Beast” alweer nummer 11 is.

Het album opent met titel nummer “Belly of the Beast”. De mix laat te wensen over, veel te luid helaas. Ondanks dat de mix niet dynamisch is, is het muzikaal wel goed. Ik was eerlijk gezegd niet bekend met het recente werk van Joe Lynn Turner en was aangenaam verrast dat zijn stem nog steeds goed klinkt. Ook instrumentaal zit het nummer goed in elkaar. Qua lyrics niet echt iets bijzonders, maar dat wordt meer dan goed gemaakt door het instrumentale. Een rijk spel vult de kamer zonder dat de vocalen wegvallen.

Een van de hoogtepunten op het album is het derde nummer, “Tortured Soul”. Hier komt de stem van Turner mooi tot zijn recht. Dat nummer wordt opgevolgd door het stevige “Rise Up”. Het album wordt geen moment saai en is best divers. Dit is meer een power metal nummer, waar het album ook vol zit met stevige hard rock en ballads. Dit laat zien dat Joe Lynn Turner nog altijd een gevarieerde zanger is en ieder genre eigen kan maken. Zijn stem klinkt hier net zoals het deed in de Rainbow dagen.

Ook “Dark Night of the Soul” heeft mooie instrumentalen, met name het gitaarwerk. Wederom een hoogtepunt en misschien wel mijn favoriet op het album. Qua lyrics een van de betere nummers en een nummer wat zo uit zijn Rainbow periode had kunnen komen. Naast een duistere nacht voor de ziel moeten we niet vergeten om geen angst voor het duister te hebben, zo zingt Joe in het nummer “Don’t Fear the Dark” later op het album. Ik denk dat dit nummer live heel mooi tot zijn recht zou kunnen komen. De band klinkt energiek evenals Joe. Een lekker ritme wat een hele groep fans aan het headbangen zou kunnen krijgen.

Joe heeft zichzelf voor de zoveelste keer weer bewezen als absolute topzanger. Van begin tot eind een heel fijn album met diverse stijlen, ondanks dat de nadruk toch voornamelijk op de hard rock en power metal ligt. Dit is een release die je dit jaar niet moet overslaan, zeker het luisteren waard, ook als je Joe Lynn Turner ooit als mindere vervanger van Dio of Graham Bonnet zag. Joe Lynn Turner is een fantastische zanger.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00