Home » Joel Hoekstra’s 13 – Crash Of Life

Joel Hoekstra’s 13 – Crash Of Life

door Edwin Knip
2,5K views 2 minuten leestijd

Het nieuwste album van gitarist Joel Hoekstra staat weer boordevol strakke riffs en lange solo’s.

Gitarist Joel Hoekstra (Whitesnake, Trans-Siberian Orchestra) wordt op de derde release van zijn band Joel Hoekstra’s 13 bijgestaan door de talentvolle zanger Girish Pradhan (Girish And The Chronicles, The End Machine) en door oude rot in het vak drummer Vinny Appice (Last In Line, ex-Dio, Black Sabbath). De line up wordt gecompleteerd door bassist Tony Franklin (Blue Murder, The Firm) en toetsenist Derek Sherinian (Sons Of Apollo, Black Country Communion). Ten slotte doet de zanger van het vorige album, Jeff Scott Soto een duit in het zakje door de achtergrondzang te verzorgen.

Een heleboel ervaring dus, bij elkaar voor een ijzersterk album. Hoekstra speelt in te veel bands om op te noemen en neemt een schat aan ervaring mee. Met het nummer Everybody Knows Everything trapt het album meedogenloos af. Een stevig, uptempo nummer met ruige licks en een sterke melodielijn. Vuige rock zoals we het graag horen.

De band houdt het tempo lekker vast in Crash Of Life en Damage Goods. Dan is het tijd om wat gas terug te nemen in het rustige Torn Into Lies. De indruk na de eerste vier nummers is uitstekend, de luisteraar wordt ondergedompeld in een mix van jaren 80 Black Sabbath in combinatie met het betere Whitesnake werk. Ook in de minder harde nummers blijven de vocalen van Pradhan overeind.

Not Tonight en I Would Cry For Love zijn nummers in een snel tempo. Aanstekelijke zang en snel gitaarwerk voeren de boventoon terwijl Appice de boel nog eens lekker opstookt met zijn uptempo drumwerk. You’re Right For Me is ook zo’n aanstekelijk nummer met korte riffs waarna het album afsluit met Through The Night. Laatstgenoemde titel is een rustige afsluiting van het ruim vijftig minuten durende album. Pradhan laat nogmaals zijn gevoelige vocalen uit de speakers rollen, het is een mooi einde van een sterk album.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00