Home » JtR 1888: rockopera van Mark Bogert (Knight Area)

JtR 1888: rockopera van Mark Bogert (Knight Area)

door hansravensbergen@rockportaal.nl
204 views 2 minuten leestijd

JtR 1888 is het nieuwe muzikale project van Knight Area-gitarist Mark Bogert. Het is een rockopera over de legendarische seriemoordenaar Jack the Ripper. In 1888 pleegde hij minimaal vijf moorden in Londen. De moorden zijn nooit opgelost en zelfs nu nog zoeken veel mensen naar antwoorden. Er zijn veel verschillende theorieën bekend, maar geen enkele kan worden bevestigd als de waarheid. Dit project vertelt je het hele verhaal op een muzikale manier, gebaseerd op de Royal Conspiracy Theory. Aan deze rockopera werken een groot aantal muzikanten en vocalisten mee.
Mark Bogert werd geboren op 8 november 1983. Op zevenjarige leeftijd kwam hij in contact met muziek, hoewel dit nog niet de gitaar was. Hij begon met het spelen van de trompet. Toen hij twaalf was ontdekte hij de gitaar. Vanaf dat moment werd de gitaar een onderdeel van zijn leven. Naast gitaar spelen, hebben componeren en arrangeren een belangrijke rol gespeeld in zijn ontwikkeling. Mark Bogert is afgestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts).
Hij maakte onder meer deel uit van de Dordrechtse band Penny’s Twisted Flavour. Hun debuutalbum Sketches werd uitgebracht in februari 2010. Op dit moment is hij de gitarist van de band Knight Area en heeft hij verschillende albums opgenomen. Daarnaast speelde hij met Mythlorian op Wacken Open Air, en speelde gastsolo’s op de twee albums van Lord Volture.
Aan JtR werken mee als vocalist:
Rodney Blaze als Jack the Ripper
Peter Strykes als Inspector Abberline
Maria Catharina als Mary Jane Kelly
Zora Cock als Story Teller
Nadine Pruim als Annie Crook
Mirjam van Doorn als Queen Victoria
Jan Willem Ketelaers als Prince Albert Victor
Laura Guldemond als Catherine Eddowes
Muzikanten:
Koen Stam: toetsen
Mark Bogert: gitaar
Harmen Kieboom: drums
Peter Vink: basgitaar
Informatie:
Website: https://www.jtr1888opera.com/
Facebook: https://www.facebook.com/JtRrockopera/

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00