Home » Jubileumeditie Sonic Boom bij PopEi

Jubileumeditie Sonic Boom bij PopEi

door Patrick Spruytenburg
176 views 2 minuten leestijd

Jubileum editie Sonic Boom: zware bands en dikke visuals
Het is op 1 oktober tijd voor de jubileum editie van Sonic Boom; Een affiche met bands van het zwaardere soort voorzien van dikke visuals en een muur van geluid. Dj’s, een vinylcorner, een speciaalbierbar en een lekkere hap voor de betere bodem maken het af. Geluidsgrenzen worden doorbroken en opgerekt met sonische knallen tijdens deze 5e editie van Sonic Boom.
Sonic Boom bestaat dit jaar vijf jaar en heeft voor deze jubileum editie een line up om van te watertanden weten samen te stellen. Om maar meteen met de deur in huis te vallen, het uit Oss afkomstige VELCRO FLY maakt stoner zoals stoner ooit bedoeld was. Live staat het helemaal als een huis en groovet het als een malle, zorg dus dat je op tijd bent! Tot plezier van velen terug na een afwezigheid van een aantal jaar en nu aanwezig tijdens Sonic Boom; GOMER PYLE. Hun album Idiots Savants geldt als een absolute klassieker in het space rock / stoner genre en is, zeker op vinyl, een veel gezocht collectors item.
Waar deze Antwerpse band op haar debuut nog voornamelijk op stoner geënte muziek maakte, is TANGLED HORNS op het nieuwe album wat meer richting 90’s grunge opgeschoven. Het resultaat houdt het midden tussen Alice In Chains en Queens Of The Stone Age. Live staat de band bekend om haar solide en zeer energieke shows, waarbij alle remmen los gaan. De schrijvende pers komt vaak superlatieven tekort om de line up van ZOON te beschrijven. Met leden die een verleden hebben in bands als Astrosoniq, The Devil’s Blood en The Gathering kun je natuurlijk ook wel met recht van een supergroep spreken. Het geluid van de band laat zich moeilijk omschrijven, maar de term “Dark Americana” lijkt de lading nog het meest te dekken.
Vier jaar na hun legendarische optreden tijdens de eerste editie van het festival komt MONOMYTH dit jaar terug als absolute headliner van Sonic Boom. Een status die de band meer dan verdiend heeft naar aanleiding van de drie uitstekende platen die in de tussenliggende jaren zijn uitgebracht. Spacy krautrock, psychedelica, dansbare ritmes, er staat, zeker live, geen enkele rem op deze band. Bereid je voor op een muzikale trip die zijn weerga niet kent.
Wanneer: zaterdag 1 oktober
17:00 uur: deuren open
17:30 uur: aanvang
Rockportaal.nl is aanwezig voor een live review.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00