Home » Kamera Obscura – The Final Cut

Kamera Obscura – The Final Cut

door Edwin Knip
121 views 1 minuten leestijd

Ruige alternatieve rock uit Frankrijk.
Het nieuwe album van Kamera Obscura is stevig en duister, hard en donker. Rock en metal vormen de ingrediënten van de tien nieuwe nummers. Na eerdere albums met nummers gebaseerd op klassieke horror en sci-fi films is het nu tijd voor nummers geïnspireerd door alternatieve Amerikaanse films uit de jaren 70 en 80.
De teksten zijn donker en occult zoals in bijvoorbeeld Lucifer Rising en The Howling. In het nummer Beyond The Valley Of The Dolls staat er werkelijk een muur van gitaargeweld, het is een hecht, bijna ondoordringbaar nummer dat in hoog tempo voorbij dendert. Ook andere nummers hebben een zelfde thema, zoals Maniac, I Spit On Your Grave, Texas Chainsaw en Antichrist. Het is duidelijk wat de rode draad van het album is.
Muzikaal is het allemaal erg onderhoudend, zangeres Cécile weet zich goed staande te houden tussen al dat muzikale geweld. Gitarist Jean-Philippe weet indringende riffs neer te zetten terwijl de ritme sectie, bestaande uit bassist Franck en drummer Thibaur onverstoorbaar door gaat.
Een sterk album en voor degene die de band live aan het werk wil zien: op 15 maart aanstaande is de release party. Deze is dan wel in Parijs, maar dit album belooft dat het de moeite van het reizen waard zal zijn.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00