Home » Orion Dust – Duality

Orion Dust – Duality

door Edwin Knip
115 views 2 minuten leestijd

Eigentijdse progressieve rock uit Frankrijk
De band bracht het album al in maart 2017 uit. Omdat eind september de hele oplage verkocht was, is besloten om het album opnieuw uit te brengen. Tijd om het onder de aandacht van fans buiten Frankrijk te brengen dus. De band bestaat uit zangeres Cécile Kaszowski, gitaristen Fabien Bouron en Anthony Barbier, toetsenist Coralie Vuillemin, bassist Olivier Lombardi en drummer Guillaume Coplo.
Het album opent met Cliff Of Moher, gezongen door Sophie Ettori, die ook de vocalen van Burn Out en Darkest Hope voor haar rekening neemt. En er zijn nog een aantal gastmusici op dit album zoals drummer Thomas Marasi op Cliff Of Moher. In Duality wordt de gitaarsolo gedaan door David Alfano, de dwarsfluit in Happiness Inside en Narcotic Dream wordt bespeeld door Amélie Guyot. Tenslotte is er nog percussionist Jean Louis Cuenne die meespeelt op The Tightrope Walker en Séléné.
Het album telt tien nummers en duurt bijna een uur. Burn Out is een wat donker nummer over een vonkje dat een monster wordt. Het werkt op de zenuwen, overal waar het kan, ontsnappen kan niet meer. Ook andere teksten gaan over angsten, zoals Duality. De nummers zijn strak en sterk qua compositie. Absence is een instrumentaal stuk, en het tegenovergestelde van de voorgaande twee nummers. Het is rustig en lijkt te zweven in de lucht.
Met ruim elf minuten is Happiness Inside het langste nummer op het album. Een nummer met een mengeling van stevige rock en sferische melodieën. In Neurotic Dream lijkt zelfs even gebruik gemaakt te zijn van een ouderwets Hammond orgeltje. Tien nummers lang is het genieten van deze band. Dit album is een aanrader voor liefhebbers van deze muziek.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00