Home » Karyn Crisis' Gospel of the Witches – Covenant

Karyn Crisis' Gospel of the Witches – Covenant

door Edwin Knip
143 views 2 minuten leestijd

Vier jaar na het verschijnen van het debuut album is hier dan eindelijk de opvolger.
De drie bandleden zangeres Karyn Crisis, gitarist/bassist Davide Tiso en drummer Fabian Vestod brengen ocuulte metal. Karyn Crisis was van 1993 tot 2006 zangeres bij de band Crisis en wist vooral tijdens live optredens opzien te baren. Ze kan schreeuwen als een demon en zingen als een engel. Zij was één van de eersten die de weg baanden voor de hedendaagse female-fronted muziek scene.
In 2009 komen Tiso en Crisis elkaar tegen en daar wordt de basis gelegd voor een nieuwe band. Het resulteert in de release van The Alchemist, het debuut album, in 2015. Het nieuwe album duurt met twaalf nummers bijna vijftig minuten. Openingsnummer is Womb Of The World, een donker nummer met rauwe, agressieve vocalen. Als Drawing Down The Moon volgt, is dat iets lichter van toon en zijn de riffs minder agressief. In dit laatste nummer zingt Crisis als de eerdergenoemde engel.
Great Mothers brengt de herfst weer terug in huis, donker en traag glijdt het nummer voort. Wat een verschil met Benevento waarin een haast opgetogen Crisis haar meest vriendelijke vocalen laat horen. Het is nog niet zo rustig als The Hours, maar beide nummers zijn een oase van rust op het album.
De composities wisselen onderling behoorlijk van toonzetting en volume. Hierdoor wordt het album extra aantrekkelijk, je hebt als luisteraar geen idee welke kant de band bij het volgende nummer opgaat. Het maakt dat dit album de aandacht krijgt die het verdient, je wilt blijven luisteren. Muzikaal zitten de nummers ook sterk in elkaar. Dit is een aanrader voor de liefhebbers.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00