Home » The Mission komt naar Amsterdam met speciaal concept

The Mission komt naar Amsterdam met speciaal concept

door Filip van der Linden
427 views 2 minuten leestijd

De Britse band The Mission komt volgend jaar met een tweeledige show, gespreid over twee avonden, naar Nederland.
 
The Mission ontsproot uit de breinen van zanger Wayne Hussey en bassist Craig Adams, die eerder hun strepen verdienden bij The Sisters of Mercy. Hun donkere en bombastische gothic rock is dan ook inherent verbonden aan de new wave uit de jaren ‘80. Hits als Tower Of Strength, Wasteland en Butterfly On A Wheel blijven na al die jaren overeind staan. Wayne Hussey trok dit jaar op solotournee, maar had na afloop geen zin om te wachten op de uitkomst van de Brexit-onderhandelingen en besloot om met zijn band en een dubbelconcept de hort op te gaan.
The United European Party Tour van The Mission houdt halt in liefst twintig landen, zowel in Europa als in de binnenkort wellicht afgesplitste UK. De band speelt tijdens de ene show uitsluitend nummers uit de ‘oneven’ albums (eerste, derde, vijfde, … First Chapter, Children, Grains Of Sand, Neverland, Aura en The Brightest Light) en tijdens de andere show uitsluitend nummers uit de ‘even’ albums (God’s Own Medicine, Carved In Sand, Masque, Blue, ‘od Is A Bullet en Another Fall From Grace). De band beslist op de dag zelf welke setlist er die avond wordt gespeeld. Als je alles wil horen, moet je wel tickets voor twee avonden kopen.
Nederland komt pas helemaal op het einde van deze tournee aan de beurt: op 30 april en 1 mei in Paradiso in Amsterdam. Wie niet zo veel geduld heeft, kan misschien op 6 en 7 maart al naar De Casino in Sint-Niklaas (België).

 
 
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00