Home » Kee Marcello – Scaling Up

Kee Marcello – Scaling Up

door Eric van den Bosch
244 views 2 minuten leestijd

Kee Marcello - Scaling Up coverKee Marcello, kent u die naam nog? Hij was de gitarist die de ondankbare taak had John Norum op te volgen in Europe op een moment dat de band zeer tegen de eigen zin door de platenbazen ferm in de pophoek geduwd werd. Er zijn carrières aan minder kapot gegaan.
Na twee albums met Europe ging de band uit elkaar en pakte Marcello andere werkzaamheden op. Hij begon een langlopend project Kee Marcello’s K2, startte zijn oude bandje Easy Action weer op en bracht solo-albums uit. In de tussentijd werd hij ook nog jockey. Met paarden, niet met plaatjes.
Opener “Black Hole Star” is niet zo heel bijzonder, maar de volgende track “On The Radio” is erg lekker. Een vrolijk deuntje met een swingende riff dat niet alleen in de zanglijnen sterk aan Sammy Hagar doet denken. Het navolgende “Don’t Miss You Much” zit goed in elkaar, maar zit wel barstensvol alle poprock-clichés van de laatste dertig jaar, in opbouw, arrangement en solo.
Twee tracks, “Wild Child” en “Don’t Know How to Love No More” dateren uit Europe’s Prisoners In Paradise-periode. Ze zijn destijds als demo opgenomen, maar nooit uitgebracht. “Wild Child” is weer zo’n lekkere Sammy Hagar-achtige track, met heerlijk gitaarwerk. Ook “Don’t Know How To LOve Me” had destijds zeker niet misstaan op Prisoners In Paradise.
Hoewel het muzikaal allemaal prima in elkaar zit, blijft het met name in het begin soms erg hangen in het jaren tachtig-poprockidioom van Rick Springfield en Richard Marx. Dat is jammer, want verderop laat Marcello horen meer in huis te hebben. Met de Hagar-achtige tracks “On The Radio” en “Wild Child”, maar ook meer de galmer “Finger On The Trigger” en het vlammende gitaarwerk op de heavy rocker “Soldier Down”. Het voordeel daarvan is dat het album gaandeweg alleen beter wordt. Ook als zanger is Marcello van meerdere markten thuis en dat draagt bij aan de variatie en klasse.
Op Scaling Up laat Marcello horen dat hij veel meer is dan ‘die gitarist die ooit John Norum verving’. Tijd voor een herwaardering.

Kee Marcello op Facebook

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00