KHOLD – Du dømmes til Død

KHOLD werd opgericht in Oslo in 2000. In die zin hebben ze hun herkomst als black metal band natuurlijk al mee. Met dit achtste album mogen ze weer bewijzen dat true Norwegian black metal verre van dood is.

Dit conceptalbum gaat blijkbaar over ter doodveroordeelden in de Noorse geschiedenis. Dat moet ik echter uit de persinformatie halen, want mijn Noors is op zijn zachtst gezegd roestig. Op zich jammer, want de typerende verkouden kikker stem van vocalist/gitarist Gard is verder best verstaanbaar. De invloed van Darkthrone is goed te horen. Vooral op de midtempo, loggere riffs van nummers als Myrdynk en Dølgsmål. Sommige tracks hebben wat meer tempo en zijn wat opzwepender, zoals het pompende Vanviddfaren en Skoggangsmann dat meer van een black ‘n’ roll vibe heeft. Knap wel hoe de donkere dreiging doorsijpelt in het groovende Misgrep. En horen we in dat nummer nu een verbasterde versie van de legendarische openingsriff van Judas Priest’s Breakin’ The Law even voorbij komen?

Geen baanbrekende, vernieuwende black metal plaat. Maar na al die nieuwe bands in het genre die experimenteren met ingewikkeldere songstructuren en buitenissige instrumenten is het lekker om weer eens te luisteren naar een band die gewoon weet dat je niet meer dan gitaar, drum en bas nodig hebt om een genietbaar stukje metal neer te zetten.

Related posts

Beaten To Death – Sunrise Over Rigor Mortis

Axxis – Coming Home

Anvil – One and Only