Home » Kilkennys Vs Scrum – Live In Het Podium (Hoogeveen) 29/11/2018

Kilkennys Vs Scrum – Live In Het Podium (Hoogeveen) 29/11/2018

door Edwin Knip
201 views 2 minuten leestijd


De aankondiging laat zich maar op één manier lezen, dit wordt een muzikale strijd tussen twee bands. Een strijd die uitgevochten gaat worden op een podium. De Ierse formatie Kilkennys betreedt als eerste het podium. De band bestaat uit vier Ierse muzikanten die een keur aan instrumenten meeslepen en bespelen. Er worden eigen nummers gespeeld en enkele traditionals zoals The Wild Rover. Vanaf het begin heeft de band het publiek voor zich gewonnen. Uit volle borst wordt er meegezongen met Galway Girl en de cover van Dylan’s Blowin’ In The Wind. Dit laatste nummer is tevens het titelnummer van het nieuwe album.
Aan het eind van de set klimmen Scrum leden Marco Hulzebos en Robin Abma het toneel op om The Kilkennys te ondersteunen met respectievelijk accordeon en gitaarwerk. Als na de pauze Scrum het podium opkomt gaat de zaal echt los. Zowel het volume als het tempo wordt flink opgeschroeft als er wordt afgetrapt met No Rain In The Pub en Whiskey Lullaby. De band heeft er overduidelijk zin in vanavond en dat enthousiasme weten ze over te brengen op de zaal.
Als zanger Leon Moorman vraagt of de zaal stil kan zijn tijdens het volgende nummer omdat er gefilmd gaat worden voor een videoclip wordt de zaal eindelijk echt stil. The Dutch disease is ook aanwezig in een kleine zaal als dit: blijven praten tijdens een concert, jammer. Maar zoals gezegd, op het moment dat Fields Of Athenry wordt ingezet, houdt het publiek op met praten, er wordt meegezongen. Moorman rondt het nummer af en verklaart kippenvel te hebben gekregen van deze uitvoering. En dat ligt niet aan de temperatuur. De airo is defect, het kwik is behoorlijk gestegen.
Als afsluiter komen beide bands samen op het podium. Tien muzikanten met een keur aan instrumenten, er is een banjo, gitaar, viool, doedelzak, drumstel, gitaar, basgitaar en fluit. Het is een genot om te zien hoeveel plezier de bands samen hebben. Hier staan tien goede vrienden te doen wat ze het leukst vinden, musiceren voor een enthousiaste zaal. Veel te vroeg naar de zin van het aanwezige publiek wordt er afgerond met Drunk Again en Irish Rover.
De twee bands zijn nog te zien in Vlissingen op 30-11 en in Almere op 1-12. Daarna vervolgt Scrum de Single Malt Tour. The Killkennys sluiten de tour in Nederland af op 2 december in Coevorden.
Fotografie: Edwin Knip

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00