Home » Kim Wilde – De Boerderij (Zoetermeer) 4-10-2015

Kim Wilde – De Boerderij (Zoetermeer) 4-10-2015

door Edwin Knip
317 views 3 minuten leestijd

InaNieboerkw8-BorderMakerVoor een stijf uitverkochte zaal mag Solof het publiek opwarmen voor de grote ster van vanavond, Kim Wilde.
Lekkere, ongecompliceerde pop gecombineerd met wat stevigere gitaarwerk hier en daar, krijgen het publiek al in beweging. Lekkere catchy melodielijnen zorgen er voor dat het publiek de aandacht er bij houdt. Na ruim een half uur zit het erop, en wordt het podium omgebouwd voor de show van de familie Wilde.
Om half tien gaat direct de beuk er in met Chequered Love, afkomstig van haar debuutalbum, lang geleden in 1981. Stevige gitaarpartijen worden over het publiek uitgestort, waarna de discostamper Never Trust A Stranger ten gehore wordt gebracht. Het concert is vanaf het eerste nummer één feest van herkenning, het is als een warm bad op een koude winterdag. Het plezier spat ervan af op het podium tijdens deze laatste voorstelling van de tour. De ene hit na de andere wordt gespeeld, waarbij het opvalt dat er geen nummers van de latere albums worden gespeeld. Ook niet-single hits zoals Stone en Words Fell Down zijn in de setlist opgenomen. Ook de iets minder bekende hits als Water On Glass en If I Can’t Have You komen langs, net als de grote hits Cambodia en View From A Bridge.
Halverwege wordt de band van het podium gestuurd en volgt er een intiem onderonsje met de familie Wilde. Kim wordt vergezeld door broer Ricky en zijn dochter Scarlett. Met z’n drieen openen ze de akoestische set met Hey Mr.Heartache en Love Blonde. Langzaam voegen zich de andere bandleden één voor één weer op het podium tijdens één van de volgende nummers, waardoor deze semi-akoestisch worden. Eerst volgt de cover The Riddle, dan de grote hit You Keep Me Hanging On, waarna er afgesloten wordt met het intieme, persoonlijke New Life. Een nieuw nummer geschreven voor het aanstaande kleinkind van Ricky. En zoals Kim opmerkt, voordat het allemaal te intiem wordt, gaan alle remmen weer los. De band stort zich op de volgende reeks hits, waaronder onder andere The Touch, The Second Time en een cover van de hit van Mike Oldfield, To France. De toegift tenslotte bestaat uit twee nummers, It’s My Life van Talk Talk en de eerste hit ooit van Kim, Kids In America.
Dan is de koek echt op, en verlaat iedereen de zaal met de gedachte zojuist een concert van grote klasse te hebben meegemaakt. Kim wordt over enkele weken 55 jaar, maar ze heeft wederom bewezen nog steeds haar kunstje tot volle tevredenheid te kunnen doen.
Fotografie Ina Nieboer


 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00