Komatsu – Rose of Jericho

Eindhovense riffmeesters Komatsu brengen met dit album hun eerste werk uit bij Heavy Psych Sounds. Dit in de stoner/sludge kringen vermaarde label (met in gelederen bands als Brant Bjork, Mondo Generator en Dozer) zorgt er ongetwijfeld voor dat de ster van deze band nog verder stijgt.
Bij dit soort muziek gaat het natuurlijk allemaal om de groove en de riff. We horen verschillende variaties terug van de standaard stoner sound. Zo heeft Stare Into The Dawn een bijna grunge feel in de stijl van Soundgarden of Alice In Chains. The Suit heeft een ‘’swagger’’ die doet denken aan de betere Queens of the Stone Age songs. Om klinkt psychedelisch door de repeterende, groovende riff die de basis van het nummer vormt.
Meer dan ooit ligt de nadruk bij dit album op de groove in tegenstelling tot de heaviness. Dat maakt dit dan ook een prima plaat om even lekker achterover mee te gaan zitten op de bank, onder het genot van een whisky of pretsigaret.
De productie van deze plaat was in handen van Peter van Elderen (Tankzilla, ex-Peter Pan Speedrock). Hij is er in geslaagd de stem van Komatsu prima te laten doorklinken in het eindresultaat, zonder te zeer de eigen stempel te drukken. Precies zoals het zou moeten. Een producent moet immers in dienst staan van de band, niet andersom.
Aanrader voor de liefhebbers van het genre!

Related posts

Ear Danger – Minotaur

Nine Stones Close – Diurnal

Axamenta – Spires