Home » Korpiklaani naar 013 Tilburg

Korpiklaani naar 013 Tilburg

door Patrick Spruytenburg
132 views 1 minuten leestijd

Een heerlijk avondje voor de liefhebber van de vrolijkere folkmetal. De langlopende Finse folkmetalband Korpiklaani is uitgegroeid tot één van de populairste in het genre. Wat wil je ook? De band heeft tussen in de 9 jaar tussen 2003 en 2012 maar liefst 8 albums uitgebracht, en daarnaast ook nog ogenschijnlijk continu getourd. Dat vergt veel van een band, dus werd het daarna even een paar jaar stil rondom de Finnen. Op ‘Noita’ (2015) klonk de band echter weer opgefrist, mede door de toevoeging van een accordeonist en vioolspeler. Het is meteen één van de beste platen uit hun discografie. We kijken dan ook uit naar de dit jaar verschijnende opvolger: ‘Kulkija’. En laten we de vraag maar meteen beantwoorden: ja, we verkopen wodka. En bier.
Ook de Finse battlewarriors van Turisas hebben een stilte ingelast tussen hun veldslagen. De laatste show in Nederland was in 013 in 2015 en de laatste plaat komt zelfs uit 2013. Of de band met nieuw materiaal bezig is, weten we op het moment van schrijven niet, maar we zijn blij dat ze in ieder geval weer eens terug in Nederland zijn. Als klap op de vuurpijl komt Trollfest ook nog even hun jolige trollfun verspreiden in 013. Skøl!
Kleine drinkhoorns mogen mee naar binnen. Maar ben redelijk: we moeten wel op de veiligheid letten, dus uiteindelijk bepaalt de security aan de deur wat toegestaan is en wat niet.
Wanneer: zaterdag 23 februari
18:00 uur: deuren open
19:00 uur: aanvang
Rockportaal.nl is aanwezig voor een live review
bron: website 013

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00