Home » La Belle Epoque – Volume II

La Belle Epoque – Volume II

door Edwin Knip
607 views 2 minuten leestijd

Het tweede deel van het door Danny van Tiggele opgerichte project La Belle Epogue is, net als deel één, een juweeltje.

Danny van Tiggele kun je kennen van de bands Mister And Mississippi, Tousch en Blaudzun. Voor het eerste deel wist hij al bekende namen uit de Nederlandse muziekscnee te halen, zo hoorden we Blaudzun, Pablo van der Poel (DeWolff), Ruben Hein en Natousch Gerritsen (Tousch).

Voor deel tww strikte Van Tiggele wederom een aantal bekende namen uit de Nederlandse pop en indie wereld. Zo horen we op het nieuwe album onder andere Tim Knol, Spike en Bertolf. De hoes geeft op een prachtige collage de meewerkende artiesten weer die samen gezellig in een café zitten.

Het album is een mooie mengeling van prachtige nummers waarbij Van Tiggele inspiratie ophaalde bij Wilc, Daryll-Ann en Paul McCartney. Er zijn invloeden uit de jaren 60 en 70 zoals in het nummer Part Time Peace Of Mind waar Van Der Poel heerlijk op zijn fuzz gitaar speelt. En wat te denken van de fills van drummer Kees Schaper, geinspireerd door Keith Moon.

Nobody Really Lives Here en I’ve Searched All Of My Skies zijn nummers die het dromerige geluid van de eerste Mister And Mississippi plaat terug brengt. De eerste single is Back Where I Belong / Take It Slow waarop Maurits Westerik meewerkt. Het is een uptempo nummer met stuwend gitaarwerk en een melodisch refrein.

Tenslotte moet het nummer Out Of Bad Luck nog genoemd worden waarin Spike de vocalen voor zijn rekening neemt. Ook dit nummer is single-waardig. Al met al is het met dit album drie kwartier genieten, wat een fantastische verzameling nummers brengen Van Tiggele en zijn muzikale vrienden hier ten tonele. Een absolute aanrader, en als we dan toch bezig zijn: op 13 december staat de hele groep in Tivoli Vredenburg. Niet alleen Van Tiggele zal er zijn, ook toegezegd hebben Pablo van der Poel, Anne Soldaat, Yorick van Norden, Blaudzun, Spike, Ruben Hein, Bertolf, Tim Knol en meer, veel meer.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00