Home » Laster – De Verste Verte Is Hier

Laster – De Verste Verte Is Hier

door erik@rockportaal.nl
111 views 2 minuten leestijd

Dat Nederland een prima bodem biedt voor interessante extreme bands is een feit. In het bijzonder in het Black Metal genre zijn er genoeg voorbeelden te noemen. Eén van deze bands is Laster. Na de MCD Wijsgeer en Narreman is hun eerste full length met het uitbrengen van De Verste Verte Is Hier een feit.
En De Verste Verte Is Hier is een prima album geworden. Verwacht geen ultra-gelikte productie  zoals we gewoon zijn bij commerciëler getinte acts maar een geluid wat we min of meer gewend zijn uit de roemruchte jaren negentig. Geen zorgen: de low-fi  productie is transparant genoeg en zorgt nu juist net voor wat extra sfeer en gelaagdheid. En sfeer maken dat kunnen de heren van Laster. Het album is divers en heeft een prima spanningsopbouw. Ondanks dat de nummers tussen de zes en vijftien minuten duren verveelt het geen moment en worden snelle en rustigere passages op een prima wijze uitgewerkt en uitgevoerd. Het gevolg is vier uitgesponnen tracks welke een rauw, zwaar, emotioneel, depressief, melancholisch en donker geluid hebben en gespeend zijn van sinistere weemoedige agressie-uitspattingen. Of het nu het zware Alles Wat Mij Bevalt, Ontvalt Me en Tot De Tocht Ons Verlicht of het meer experimentele, rustige,  weemoedige en wat dromerige track  De Verste Verte Is Hier betreft…het sfeertje wat dit album uitademt kan me prima bekoren. Nu de bomen zich weer van hun bladeren ontdoen raak ik altijd een beetje melancholisch. Op één of andere manier reflecteert dit album op een bepaalde manier deze gemoedstoestand.
Hoewel ik verwacht dat de gemiddelde Rockportaal bezoeker dit net iets te underground vindt, kan ik me prima verliezen in dit werkstuk. Het kost wat luisterbeurten om de duistere pracht te vinden, maar eenmaal gevonden blijft het je beklijven. Ik zie het dan ook helemaal niet als Laster om dit album gedurende de donkere dagen eens lekker door mijn gehoorgangen te laten blazen. Ik verwacht dat ondanks het ietwat obscure karakter een select gezelschap dit album naar welverdiende  waarde weet te schatten.
Tracks:

  1. Alles Wat Mij Bevalt, Ontvalt Me
  2. Tot De Tocht Ons Verlicht
  3. Ik – Mijn Masker
  4. De Verste Verte Is Hier

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00