Home » Laura Cox – Burning Bright

Laura Cox – Burning Bright

door Edwin Knip
276 views 2 minuten leestijd

Laura Cox windt er geen doekjes om, vanavond gaat het dak er af!
Cox is de nieuwe gitaarsensatie, haar naam wordt in één adem genoemd met die andere, grote, vrouwelijke gitaristen zoals Nancy Wilson, Nita Strauss (Alice Cooper) en Joan Jett. Om er maar een paar te noemen. Ze is, zoals dat zo mooi heet, een badass rock’n roll vrouw die de wereld wel even op haar grondvesten zal laten schudden met haar gitaarwerk. Ze is half Frans, half Engels en van huis uit krijgt ze muziek mee van onder andere Dire Straits en Johnny Cash. Al heel jong krijgt ze een echte gitaar, haar muzikale talent wordt vroeg gezien door haar familie. Als ze veertien is, begint ze op school haar eigen band. En daar begint het dan allemaal.
In 2017 verschijnt haar eerste album Hard Blues Shot, waarvan er in Frankrijk in de eerste maanden na de release ruim 10.000 van worden verkocht. Ze is er in geslaagd zichzelf neer te zetten als de meest prominent zangeres-gitarist van de Franse rock, mede dankzij haar enorm succesvolle YouTube kanaal waar ze 380.000 abonnees heeft en de filmpjes regelmatig de één miljoen views overstijgen.
Twee jaar na het verschijnen van het debuut, en na honderden concerten in Europa, is het tweede album daar. Tien nieuwe titels waar Cox zich vol overgave op de uitvoering stort. Het eerste nummer Fire maakt het meteen duidelijk, we houden ons niet in, het dak gaat er af!. Bad Luck Blues is eveneens een stevig rocknummer, waarna we overstappen naar de blues in Last Breakdown.
Cox beschikt over stevige vocalen die passen bij de muziek die ze maakt. Just Another Game is een rustige nummer, met lange uitgeplozen gitaarlijnen. Cox bespeelt de gitaar met het grootste gemak en weet tien nummers lang te boeien en te imponeren. De enige vraag die na het beluisteren van dit album blijft hangen is de vraag waarom we al niet veel eerder veel meer van haar gehoord hebben? Dit album is een geweldig rock album geworden, met een paar mooie ballads tussendoor voor de balans.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00