Home » Blame Zeus – Seethe

Blame Zeus – Seethe

door Edwin Knip
147 views 1 minuten leestijd

Het derde album van de Portugese progressive metal band Blame Zeus kent zowel metal als blues invloeden.
Vanaf de oprichting in 2010 heeft de band al twee eerdere albums opgeleverd. Mede door de goede kritieken heeft de band daarna voor diverse artiesten het voorprogramma mogen doen, onder andere voor Lacuna Coil, Moonspell en Cradle Of Filth. De band, met als boegbeeld zangeres Sandra Oliveira, levert met dit album tien nieuwe nummers af.
How To Succesfully Implode is het eerste nummer van het ruim drie kwartier durende album. Het is een nummer met stevige gitaar riffs en melodieuze vocalen. Volgens Oliveira is het nieuwe album ook steviger en donkerder dan de twee voorgangers, de band heeft weer een nieuwe weg ingeslagen. Je zou het album als een concept album kunnen zien, het hoofdthema is onuitgesproken woede en inwendige pijn die getransformeerd wordt naar een dichtvorm.
Down To Our Bones is wat sneller en kent kortere riffs. De muziek blijft een rauw randje houden, en we horen nu ook mannelijke vocalen. Het maakt het geheel iets agressiever. The Obsession Lullaby kent tragere melodielijnen en ook is het volume lager. De vocalen van Oliveira spreiden zich over het muzikale grasveld uit, als een beschermende deken. Warden is het rustigste nummer op het album, het tempo is omlaag geschroefd en hier klinken de gitaren minder donker.
In bijna alle nummers weet de band een solide, bijna ondoordringbare muur van gitaar akkoord te smeden. Met ondersteuning van de ritme sectie vormen de nummers een compact geheel waar Oliveira haar vocalen over mag uitstrooien. Het is een goed album geworden waar zeker geen slechte composities op staan.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00