Home » Laura Cox – Head Above Water

Laura Cox – Head Above Water

door Edwin Knip
653 views 1 minuten leestijd

Op haar derde album trekt de Franse bluesrock gitarist Laura Cox de stijgende lijn van haar vorige twee albums moeiteloos door.

Cox begint in 2008 met het uploaden van blues en rockcovers op YouTube totdat ze inn 2017 met eigen nummers en een band het album Hard Blues Shot uitbrengt. In 2019 volgt Burning Bright waarmee Head Above Water het derde album wordt.

Lekker in het gehoor liggende nummers met fijne licks, dat is het handelsmerk van Cox. De songs zijn een goed afgewogen mix van blues en rock waarbij haast vanzelfsprekend de focus ligt op het gitaarwerk van Cox. Head Above Water, het titelnummer, is een sterke opener van het album. Met One Big Mess gooit Cox het tempo wat omhoog, ruige riffs en een ronkende bas zorgen voor een goed in het gehoor liggende rocker.

In Old Soul zakt het tempo flink terug en met een minimalistische begeleiding op de gitaar brengt Cox het nummer ten gehore. Het is even een paar stappen terug vergeleken met voorgaande nummers. Het akoestische Before We Get Burned moet ook zeker genoemd worden. Een aanstekelijk nummer dat stiekem wat lichte country invloeden lijkt te hebben. Zo weet Cos te boeien en te variëren op haar nieuwste album.  Met Fever en Swing It Out zweept ze de boel nog een keer op richting het einde van het album.

Cos is een begenadigd gitarist die aanstekelijke nummers weet te schrijven en ook uit te voeren. Voor liefhebbers van rock en/of bluesrock is dit album zeker de moeite waard.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00