Home » Leaving Passenger – When It's Done

Leaving Passenger – When It's Done

door Maurice van der Zalm
232 views 2 minuten leestijd

frontcover-when-its-doneHet Franse Leaving Passenger heeft zich tot dusver voornamelijk geconcentreerd op de nabije omgeving van Parijs, maar met de release van de debuut EP When It’s Done willen ze de cirkel sterk vergroten. Dat dit Franse kwartet in het Engels zingt, heeft zeker ook te maken met het feit dat Leaving Passenger zijn afzetmarkt wil vergroten.
Dat zou wel moeten lukken met de (stadion) rock die de band op deze eerste EP in zes nummers aan de luisteraar biedt. Een rockgeluid dat gemakkelijk aan een band als Nickelback of 3 Doors Down gelinkt kan worden. Tekstueel lijkt verdriet en hunkering het centrale thema; muzikaal gezien klinkt de band sterk en volwassen. Het openingsnummer Scream geeft meteen een sterke groove te horen waarin het stemgeluid van Julien mooi uitkomt. Hij beschikt niet over het meest krachtige stemgeluid in de rockgeschiedenis maar het klinkt helder en lichtelijk rasperig wat vertrouwd aanvoelt. Het nummer duurt in mijn oren een klein beetje te kort en is plotseling afgelopen. In Running Back To Me is het gitarist PC die met zijn gitaargeluid het nummer sterk draagt. Zowel de riffs als de gitaarmelodie liggen goed in het gehoor en geven de compositie een vol geluid mee.
Via I Don’t Care komen we op de EP bij het gevoelige Better Place. Binnen het rockgenre een compositie volgens het boekje. Rustige stukken worden afgewisseld met maten die wat sterker zijn aangezet en waarin de zang vol compassie is. Eenzelfde recept is toegepast op de afsluiter When It’s Done. Gewoon een goed rocknummer. Het heeft niet veel diepgang (tekstueel en muzikaal) maar biedt een prettig muzieklandschap.
Lies On The Floor mag wel gerekend worden tot een favoriet op deze EP. Deze compositie raakt je vol. Het krachtige geluid in het nummer wordt ingeleid door een vrij rustig intro waarin voornamelijk het drumwerk van Vince en de zang van Julien centraal staan. Langzaamaan bouwt het nummer zich op in kracht om vanuit een kleine daling terug naar de top te schieten. Deze muzikale beklimming wordt ondersteund door een stevig basgeluid en dito gitaarriff.
When It’s Done is een mooie binnenkomer voor Leaving Passenger. De muziek op de EP is niet vernieuwend, maar ligt goed in het gehoor en juist dat kan er de oorzaak van zijn dat de zes composities zo aanspreken.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00