Home » Suicide By Tigers – Suicide By Tigers

Suicide By Tigers – Suicide By Tigers

door Edwin Knip
121 views 1 minuten leestijd

suicidebytigersalbumcoverOp blues gebaseerde classic rock uit Zweden.
De vier leden van de band kennen elkaar al sinds de jaren negentig, toen ze elk nog in een andere band speelden. Zanger Nils Lindstrom had op een gegeven moment diverse nummers geschreven, en deze moesten opgenomen worden. Hij zocht contact met gitarist Petter Rudnert, bassist Peter Broch en drummer Johan Helgesson, en Suicide By Tigers was geboren. De band kent invloeden van The Free, Taste en Led Zeppelin. Het debuutalbum telt acht nummers met een extra bonus track voor de cd. Melodische rock met hele duidelijke blues invloeden.
Death On Your Trail is een lekker up tempo nummer dat goed swingt. Een goede keuze om een album mee te laten beginnen. Het wordt gevolgd door het trage Beautiful Nights, dat erg zwaar op de blues leunt. En dan wordt het ineens steviger met de rocker Pack Of Wolves. Stevige gitaarriffs en een wat hoger tempo kenmerken dit nummer. En zo staan er genoeg afwisselende nummers op het album, Fox In A Hole en True Believers hebben ook behoorlijke blues invloeden, al is het laatstgenoemde nummer wel steviger. Halverwege het nummer stuwen de drums het tempo op en komt er een flinke gitaarsolo om de hoek.
Het album is absoluut een aanrader. Het biedt de luisteraar wat er in de bijgeleverde biografie genoteerd staat: dynamische blues georiënteerde rock met stevig gitaarwerk en sterke melodieën. En daar is niets van gelogen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00