Home » Lethean – The Waters Of Death

Lethean – The Waters Of Death

door Edwin Knip
111 views 2 minuten leestijd

Lethean is een duo uit Engeland dat een mix brengt tussen doom en heavy metal.
De band wordt in 2012 opgericht door drummer/gitarist James Ashbey. De bedoeling was om muziek te brengen dat een mix zou zijn tussen epic metal, NWOBHM en doom. Het resultaat werd een uniek geluid dat niet veel gehoord werd. Na twee demo’s die niet het gewenste resultaat opleverden voegde in 2017 zangeres Thumri Pavaanen zich bij Ashbey. Binnen een jaar reist het duo af naar de Seven Gates studio om het debuut album op te nemen.
Het zes nummers tellende album duurt bijna vijftig minuten en opent met Idylls Of The King. De nummers zijn donker en traag, de vocalen van Pavaanen brengt wat verlichting. Het is een mooie combinatie om de donkere gitaarpartijen te horen in combinatie met haar heldere stem. Vijf van de zes nummers gaan richting de zeven minuten, afsluiter Devouring Fire passeert zelfs de tien minuten grens. De nummers kennen veel tempo wisselingen in de gitaar partijen, korte agressieve riffs worden afgewisseld met langere, trage solo’s.
In Darkness Veiled is een wat rustiger nummer dat opent met subtiel piano spel waarbij de stem van Pavaanen mooi uitkomt. Het nummer wordt langzaam wat heftiger maar wordt niet zo stevig als voorgaande nummers. Ashbey is een multi instrumentalist, hij bespeelt alle instrumenten op het album. De gitaarpartijen zijn dominant in de nummers, zij geven het tempo aan terwijl Pavaanen haar prachtige vocalen uitstrooit.
Het is een veelzijdig album geworden, de nummers zijn een bundeling van klassieke rock en doom, overgoten met een heavy metal sausje. De combinatie van frisse zang en sombere muzikale omlijsting zorgt voor een interessant album.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00