Home » LIFE'S ELECTRIC brengt rock weer terug op de radio !

LIFE'S ELECTRIC brengt rock weer terug op de radio !

door Maurice van der Zalm
96 views 3 minuten leestijd
cover life's electric catalystDe Rotterdamse band Life’s Electric rockt al enige tijd in de lijn van Amerikaanse voorbeelden Foo Fighters, Soundgarden en The Used flink uit de speakers. Dit hadden ze ook door bij 3FM die de Rotterdammers al snel op de radar kregen, dankzij de enthousiaste support van DJ Domien Verschuuren. Niet veel later werden ze gebombardeerd tot 3FM Serious Talent!
Dat het snel gaat met Life’s Electric, lijkt een understatement. In januari van dit jaar bestond de band alleen nog maar uit zanger Ferry van der Woude en gitarist Gert-Jan Stehouwer. In februari werd de ritmesectie in de personen van drummer Bram Gorel en bassist Wouter Landzaat aan de band toegevoegd.
Het huidige succes komt echter uit onverwachte hoek. De frontman van Life’s Electric houdt er een carriere als invalszanger in een bruiloftsband op na. In die hoedanigheid werd hij uitgenodigd om op een bruiloft op te treden. Omdat het bruidspaar eerst het zanggeluid wilde horen voordat hij definitief geboekt zou worden, stuurde hij een EP van z’n eigen band naar de boeker. Het boekingskantoor was dusdanig onder de indruk dat ze Life’s Electric meteen boekte voor de aftershows van Muse in ZiggoDome.
Domien Verschuuren kreeg lucht van de band en was zo onder de indruk van de band en het achterliggende verhaal, dat hij de single ‘Caterpillar’ in z’n show draaide. Hier kwamen zo ontzettend veel goede reacties op, dat de track meer airplay kreeg.
Life’s Electric werd vervolgens uitgenodigd voor een live optreden op 3FM waarna de telefoon bijna letterlijk ontplofte en de een na de andere lovende reactie van luisteraars binnen kwam. De video van dit optreden, hier te bekijken, werd direct vele tienduizenden keren bekeken.
Het moge duidelijk zijn. De 3FM luisteraar kan een portie flinke rock absoluut waarderen. En daar zijn ze het bij dit pop/rock station helemaal mee eens!
De heren van Life’s Electric komen nog voor de zomer met 2 nieuwe singles om vervolgens begin 2017 met een compleet nieuw album te lanceren.
Meer informatie is te vinden op www.lifeselectric.com

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00