Home » Lita Ford – Time Capsule

Lita Ford – Time Capsule

door Edwin Knip
176 views 2 minuten leestijd

LITA FORD Time Capsule printJuweeltjes en onbekend materiaal uit het verleden van een legendarische gitariste, die onlangs nog een Lifetime Achievement mocht ontvangen van Guitar Player.
Met 58 jaar is Lita één van de jongste artiesten die al veertig jaar in het vak zit. Ter opfrissing van het collectieve geheugen: ze was zestien jaar jong toen ze bij de Runaways begon te spelen. Na zo’n lange carrière is het nu tijd om een graai in de schatkist te doen. Het resultaat is een album met tien uiteenlopende nummers, ballads, rockers en instrumentale nummers. Het zijn nummers ontstaan tijdens, met drank (lees whisky) overladen jamsessies met diverse grote namen uit de muziekwereld. Er zijn bijdrages van Dave Navarro (Jane’s Addiction, Red Hot Chili Peppers), Gene Simmons (KISS), Billy Sheehan (Mr.Big), Robin Zander Cheap Trick) en Jeff Scott Soto (Journey, Yngwie Malmsteen). De nummers op het album zijn allemaal uit de jaren tachtig. De intro is een grappig stukje, ingesproken door Chris Holmes (W.A.S.P.).
Where Will I Find My Heart Tonight is een karakteristiek Ford nummer, rustige opbouw met een langzame versnelling richting het einde. Het nummer is een duet met Jeff Scott Soto. Daarnaast is er volop ruimte voor het gitaarspel van Ford, die nog maar eens laat horen dat ze niet voor niets een Lifetime Achievement heeft gewonnen. Killing Kind is een zelfde soort nummer, met als verrassing Dave Navarro op de mandoline. Billy Sheehan bespeelt de bas, en voor de achtergrondzang zorgen de twee Cheap Trick leden Robin Zander en Rick Nielsen. Een mooi, tekstueel sterk nummer over liefde en pijn is War Of The Angels. Op het album staan twee instrumentale tracks, het blues achtige Little Wing en het stevige On The Fast Track. Ook een lekkere stevige rocker ontbreekt niet, in het nummer Black Leather Heart gooit Ford de haren los en laat ze haar gitaar weer ouderwets gieren. De combinatie van Ford op gitaar en Simmons op bas klinkt lekker op het ruige Rotten To The Core. Het album sluit af met Anything For The Thrill, het choqueren voor de kick, kijken waar je grenzen liggen en proberen om deze te verleggen. Een lekker uptempo nummer, stevige drumslagen, een getergde gitaar en een Lita Ford op vol vermogen.
Dit album is niet alleen leuk voor de die-hard fans, ook de liefhebber van stevige rock zal van diverse nummers smullen. En nu maar hopen dat er nog meer moois uit de schatkist komt in de toekomst.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00