Vanmiddag liet de organisatie van het Belgische Alcatraz hard rock & metal festival weten niemand minder dan Limp Bizkit te hebben gestrikt voor hun festival.

Nu-metal is helemaal terug van weg geweest! Vorig jaar veroverde Korn het Alcatraz-gevangenisterrein op de eerste uitverkochte dag van de tienjarige geschiedenis van het festival. Het was een onvergetelijke ervaring voor de 10.000 bezoekers. Dit jaar verwelkomen we Limp Bizkit, een andere nu-metalen dinosaurus!

Limp Bizkit heeft nooit last van genre restricties. In 1999 kwam de band rond zanger Fred Durst met hun tweede album ‘Significant Other’, met hits als ‘Nookie’. Ondertussen hebben de mannen uit Florida meer dan 50 miljoen albums verkocht en de Spotify-ranglijsten vertellen ons dat ze vandaag de dag nog steeds extreem populair zijn. Ze zijn ook een formidabele live act en in de afgelopen jaren heeft Limp Bizkit de critici het zwijgen opgelegd met geweldige sets.

De Line up ziet er nu als volgt uit:
Op vrijdag 10/08/2018
Brides Of Lucifer
Status Quo
Dee Snider
Ross The Boss Band
Amorphis
Venom Inc
Suicidal Angels

Op zaterdag 11/08/2018
Dimmu Borgir
Epica
Mr Big
Armored Saint
Satyricon
DevilDriver
Municipal Waste
SÓlstafir

Op zondag 12/08/2018:
Helloween Pumpkins United
In Flames
BEHEMOTH!
Alestorm
Sepultura
Ministry
Cannibal Corpse
Alcest
The Black Dahlia Murder

Genoeg leuks om naar uit te kijken dus!

Het festival zal wederom op zijn vaste stek plaatsvinden in Kortrijk. Voor diegene die de weg niet kunnen vinden zonder navigatie:
Sport Campus Lange Munte, Bad Godesberglaan 22, 8500 Kortrijk is the place to be.

Meer info omtrent het festival, camping en parkeermogelijkheden zijn te vinden op de festival website.

Bron: Alcatraz Facebook pagina.