Home » Lissie – Castles

Lissie – Castles

door Edwin Knip
170 views 2 minuten leestijd

Een intiem album van een zangeres die haar draai weer gevonden heeft.
Op het vorige studio album My Wild West hoorden we Lissie emotioneel afscheid nemen van Californië, ze kon maar niet wennen aan de plek en het bracht haar niet waar ze op gehoopt had. Ze verhuisde weer naar het platteland van Iowa en wilde even helemaal tot rust komen. Eind 2016 kwam nog wel Live At The Union Chapel uit, een intieme live registratie met minimalistische akoestische versies van haar nummers. Het lijkt alsof het nieuwe album daarop voort borduurt.
Het album ademt rust uit en de nummers vallen in de categorie dreampop. Minimale muzikale begeleiding in combinatie met het unieke en herkenbare stemgeluid van Lissie zorgen voor dertien geweldige nummers. Voorafgaand aan de release van het album werd het nummer Blood & Muscle uitgebracht waarop Lissie met uitsluitend piano begeleiding haar nieuwste compositie laat horen. De nummers zijn positiever van tekst dan het wat trieste My Wild West. Het mag duidelijk zijn dat Lissie haar plek gevonden heeft in Iowa.
Nummers als het enigszins electro-pop aandoende Best Day, het uptempo Feels Good en Boyfriend getuigen van een meer positieve benadering van het leven. Lekker in het gehoor liggend en groeiend bij elke luisterbeurt. Bij de aller eerste keer luisteren is het wennen aan dit album, dit is iets heel anders dan de albums Catching A Tiger of Back To Forever.
Peace is een wat sneller nummer met nog steeds veel electronica invloeden. Evenals in wat andere nummers zijn de vocalen van een echo voorzien. Het laatste nummer op het album is het mooie Meet Me In The Mystery, een perfecte afsluiter voor dit album. Dertien sterke tracks die maar blijven groeien bij het luisteren, Lissie weet hoe ze de luisteraar moet raken. En niet alleen in de studio, ook live is het absoluut geen straf om deze nummers te horen. Een absolute aanrader is dan ook het concert op 12 april in Bitterzoet in Amsterdam, waar Lissie haar nieuwe album live ten gehore zal brengen. En zoals bij voorgaande shows zal ook deze weer van hoog niveau zijn, zet de datum dus in de agenda.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00