Home » Liv Sin – Follow Me

Liv Sin – Follow Me

door Edwin Knip
242 views 2 minuten leestijd

Uit de as van de band Sister Sin verrijst een nieuwe band met stevige rocknummers op het repertoire.
Na dertien jaar in de band Sister Sin scheiden de wegen van de bandleden en zangeres Liv Jagrell formeert de nieuwe band Liv Sin. Naast Jagrell bestaat de vijfkoppige band uit gitaristen Patrick Ankemark en Chris Bertzell, drummer Per Bjelovuk en bassist Tommie Winther. Jagrell verklaart desgevraagd dat het nooit haar bedoeling was om te stoppen met zingen, ze leeft voor het optreden en voor de fans. Het nieuwe album omvat muziek die omschreven kan worden als de overtreffende trap van metal. Razensnelle gitaar riffs, solide baswerk en roffelende drums zijn de standaard ingrediënten van de nummers. Jagrell weet zich met haar agressieve zangstijl prima te handhaven in dit tomeloze geweld. Tekstueel is het allemaal niet zo vrolijk, met titels als Hypocrite, Killing Ourselves To Live, I’m Your Sin en The Beast Inside.
Stuk voor stuk harde solide nummers met uitzondering van het laatste nummer op het album, The Beast Within. Een nummer over een innerlijke strijd die niet verloren en niet gewonnen kan worden. Het nummer begint als een ballad, er is alleen zang en een akoestische gitaar. Gaandeweg neemt de frustratie toe en wordt het nummer harder en harder. Het is toch tot een strijd gekomen. Immortal Sin is wat tempo betreft wat minder snel en stevig dan de andere nummers. Het nummer wijkt ook wat af van de rest, het is een duet. In de instrumentale stukken is er ruimte gelaten voor een lange gitaarsolo. Emperor Of Chaos en Godless Utopia zijn nummers die zeker genoemd moeten worden.
In drie kwartier tijd denderen er maar liefst elf nummers uit de luidsprekers. Meedogenloos hard, strak gespeeld met meer dan uitstekende vocalen van Jagrell. Sister Sin is dood, leven Liv Sin.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00