Lokerse Feesten 2023 (zondag) – Lokeren 23/08/2023

Ook in 2023 kent de Lokerse Feesten weer de ‘metal’ zondag, de zondag waarop het stevigere gitarenwerk bezig neemt van de Grote Kaai in Lokeren. Met een regenachtig begin van de 2023 editie van de Lokerse Feesten, komt hier op de zondag nog stevige wind bij kijken.

De combinatie van de harde wind met de regen zorgt ervoor dat het optreden van Stake op de mainstage moet worden geannuleerd. Voor het eerst in de geschiedenis van de Lokerse Feesten kan een optreden niet doorgaan, waarbij dit voor zowel de band als het al vroeg goed verzamelde publiek voor een teleurstelling zorgt.

Langzaamaan trekt het publiek ook naar de Club Stubru, waarbij nieuw talent een kans krijgt om zich te laten zien en vooral horen. De stage biedt gedurende de dag een podium aan Hammok, Doodsekader, Psychonaut en Slift.

Onbedoeld wordt hiermee Biohazard de openingsact op het hoofdpodium op de Grote Kaai. De Amerikaanse band heeft niet lang nodig om het publiek warm te krijgen, ondanks de nog wat regenachtige omstandigheden. Al snel vinden de eerste crowdsurfers hun weg over het publiek, of was het nou dezelfde ‘surfer’, welke na zijn eerste poging nog een keer langs kwam?

In de aanloop naar de avond klaart het op in Lokeren, waar op het moment dat Bullet For My Valentine aftrapt er ook een voorzichtig zonnetje is waar te nemen. De heren uit Wales brengen een energieke show, waarbij in het publiek ook wat voorzichtige mosh pits ontstaan.

Dat het publiek uitkijkt naar het optreden van Megadeth is goed te merken, aan het luide gejuich wanneer de band het podium betreedt. Het enthousiasme van het publiek vertaalt zich zeker ook terug naar de band toe, welke mede gedreven door het publiek, een sterke set neerzetten.

Nederlandse inbreng op de harde gitaren dag is er van Within Temptation. De symfonische metalband mag het publiek ruim een uur vermaken, waarbij dit geen probleem is voor Sharon en haar mannen. Within Temptation zet een set neer met het bekende oudere werk, maar ook nieuw materiaal komt ruimschots aan bod. Zo ook de nog uit te brengen single Bleed Out vormt onderdeel van de set. Compleet voorzien van vlammenwerpers en rook kanonnen, weet de band toch zeker wel te entertainen, ondanks de tekst “I’m not here to entertain you” bij Entertain You.

Ondertussen is in de Club Stubru een extra optreden ingepland van Stake. De band kan zo alsnog zijn opwachting maken op de Lokerse 2023, waarbij voor zowel de band als het publiek dit een mooie positieve afsluiter is.

Tekst en foto’s: Ricky de Leeuw

Related posts

Wolfmother + The Picturebooks – Doornroosje (Nijmegen) 11/07/2024

Down The Rabbit Hole 2024: Zondag (Groene Heuvels) 07/07/2024

Down The Rabbit Hole 2024: Zaterdag (Groene Heuvels) 06/07/2024