Home » LooD – Breaking Mirrors

LooD – Breaking Mirrors

door Edwin Knip
143 views 1 minuten leestijd

Een hele eigen kijk op metal van Nederlandse bodem.
LooD wordt opgericht in 2016 en heeft zowel in 2017 als in 2018 al een EP uitgebracht. De band bestaat uit gitarist/zanger Erik De Vocht, gitarist/zanger Eugene Dappers, bassist Harm van Dalen en drummer Jarno van Osch. De heren hebben een muzikaal verleden in onder andere Astrosoniq, Red Vultures en The 1.90’s.
De EP begint lekker met het nummer Locked Out, een stevig en swingend nummer. En dat is precies wat LooD wil, want waarom zou metal niet mogen swingen, dat is de vraag die de band stelt. Waarom hoor je zo weinig soul terug in heavy rock? LooD zorgt in haar nummers voor een heavy groove, luister maar eens naar de zware, ritmische riffs in Organ Grinder.
De band kent invloeden van Prong, Faith No More, Alice In Chains en White Zombie. Beide zangers hebben hun eigen deel in de lead- en backingvocalen waardoor de band extra veelzijdig wordt. Fallen From Grace is een wat minder uptempo nummer waarna we via het stevige en uptempo Turning Point Paranoid naar het laatste nummer gaan.
Underworld begint met een paar zware, langzame riffs waarna het nummer snel flink steviger wordt. Het nummer geeft maar weer aan hoe verschillende de nummers van de band zijn op deze EP, aan variëteit geen gebrek.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00