Home » Natalie Shay – Een interview met een talentvolle zangeres

Natalie Shay – Een interview met een talentvolle zangeres

door Edwin Knip
172 views 2 minuten leestijd

Na het beluisteren van de EP Naked ben ik nieuwsgierig geworden naar Natalie Shay en krijg ik de kans een paar vragen te stellen.
Jouw album is als een zomerbries, is het uiteindelijk de EP geworden zoals je vooraf gehoopt had?
Shay: Absoluut! Ik ben erg blij met deze EP als mijn eerste EP. Ik denk dat dit precies is hoe ik wilde dat mijn debuut zou klinken en ik kijk er nu al naar uit om in nabije toekomst meer uit te brengen.
Het onderwerp van de nummers komen uit je persoonlijke leven, zal dat zo blijven bij al je teksten?
Shay: Ik hoop het. En als het niet uit mijn leven is, dan uit die van iemand anders. I hou er van om te schrijven over dingen die dicht bij me staan, of dat nou uit mijn ervaring of uit de ervaring is van iemand die heel dicht bij me staat. Ik wil dat de luisteraar zich kan verbinden aan mijn teksten.
Je heb gezegd dat je een liefhebber bent van de muziek uit de jaren tachtig, welke artiest gaf je de meeste inspiratie, en waarom?
Shay: Ik denk niet dat ik maar één artiest kan kiezen. Maar als we een nummer produceren houden we graag een test. We spelen het nummer over een oude jaren tachtig film trailer en als het werkt, hebben we de juiste snaar geraakt. I hou van de productie uit de jaren tachtig en het unieke geluid. Gemixt met meer modern geluid vind ik het echt geweldig klinken.
Komt er in de nabije toekomst een volledig album uit of komt er weer een EP?
Shay: Op dit moment weet ik dat nog niet zeker. Maar ik ben al wel begonnen met nieuwe nummers en ik heb een sterk idee over wat ik uit wil gaan brengen. I heb wat nummers geschreven na Naked en daar ben ik al behoorlijk trots op.
Hoe zit het met live optredens? Als de lock-down voorbij is, zou je dan overwegen om in Nederland te komen spelen?
Shay: Ik zou niets liever willen. Het is absoluut iets waar ik naar uit kijk om dat op te gaan starten in de nabije toekomst. Zie ik je daar?
Je hebt al zoveel prijzen gewonnen, wat is het volgende doel. Welke prijs zou je nou echt nog in keer in je carrière willen winnen?
Shay: Elke prijs is een eer. Erkenning is een groot goed. Ik heb niet echt mijn zinnen op een prijs gezet, maar elke prijs die ik win is absoluut welkom.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00