Luminize – HobNob Festival (Almelo) 1/7/2017

Onder een dreigende, bewolkte hemel loopt het Schelfhorstpark in Almelo tergend langzaam vol. Waarschijnlijk zijn veel mensen afgehaakt vanwege het koude, regenachtige weer van de voorafgaande dagen, en zelfs van de zaterdagochtend. Ten onrechte, want terwijl de zon zich langzaam maar zeker achter de wolken vandaan worstelt, kunnen de aanwezige bezoekers genieten van de vroege acts.
Luminize staat geprogrammeerd om 18.30 uur, en als ik de band ontmoet voorafgaand aan het optreden, valt het op hoe ontspannen de band is. Er is tijd voor een ontmoeting met een hele jonge fan, er worden foto’s genomen en handtekeningen gezet en dan is het voorbereiden voor de show. Als de band opkomt is er al iets meer publiek, maar eigenlijk veel te weinig voor deze fantastische band. Direct vanaf de eerste tonen is het duidelijk dat het de vier dames niet uitmaakt dat er te weinig publiek is, er wordt vol overgave gespeeld. Wat ook opvalt is het enorme plezier dat de band heeft, en dat komt een live show altijd ten goede. De band opent met Done With You, de openingstrack van het debuutalbum All Or Nothing.  Bij het aanstekelijke Get It Back komt er meer beweging in de massa, en na enig aandringen wordt bij Fuck You het refrein uit volle borst meegezongen.
Halverwege de show is het tijd voor een cover versie van Skin van Rag’n Bone Man, dat hier een stevige rockversie krijgt. Dan volgt de nieuwe single Twilight die om de één of andere onbegrijpelijke reden niet of nauwelijks airplay krijgt. Hierna volgen nog het mooie Love Takes No Prisoners, Chemical en de allereerste single Kill It With Love. Als de band na bijna een uur afsluit met Goo Goo is vrijwel het hele album live gespeeld, op één track na. Het was een energieke, en goede show. En zelfs als drumster Irena halverwege een nummer haar drumstokje weg ziet vliegen richting gitariste Matilda, kan ze het nummer gewoon afmaken. Topmuzikanten dus, die absoluut meer aandacht en meer publiek verdienen. Ga dat live zien!
Fotografie: Astrid Eenkhoorn

Related posts

Wolfmother + The Picturebooks – Doornroosje (Nijmegen) 11/07/2024

Down The Rabbit Hole 2024: Zondag (Groene Heuvels) 07/07/2024

Down The Rabbit Hole 2024: Zaterdag (Groene Heuvels) 06/07/2024