Home » Mad Sin – 25 Years – Still Mad

Mad Sin – 25 Years – Still Mad

door marvin@rockportaal.nl
133 views 2 minuten leestijd

Mad Sin is een gevestigde naam in punkrockwereld. Of beter gezegd, in een aftakking ervan, namelijk psychobilly. Mad Sin is een groep pioniers en wordt als dé toonaangevende band binnen het genre gezien. Mad Sin bestaat 25 jaar. Dat is nogal wat en dat moet uiteraard gevierd worden. De band komt met een CD/DVD package waarop een liveconcert in thuishaven Berlijn te horen én te zien is.
Het leuke van het album is dat zowel de cd als de dvd live is. Het is exact hetzelfde concert wat weergegeven wordt. Na even te hebben geluisterd heb ik al door dat we hier te maken hebben met Mad Sin op hun best. Ruig, rauw en boordevol energie. Mad Sin pakt je bij je lurven en sleept je een achtbaan in van de beste psychobilly die je maar kunt wensen. Met net zoveel (of misschien nog wel meer) passie als in hun beginjaren komen alle klassiekers aan bod. Een Best of… dus. Maar dan live. En met live bedoel ik ook live. Dit is niet zomaar een bij elkaar geraapt zooitje van live-opnames, nee je bent getuige van de Duitsers in hun eigen hometown Berlijn. Inderdaad, Koefte praat de nummers in het duits aan elkaar en ik weet zeker dat zelfs diegene die daar normaal gesproken een hekel aan hebben, hier geen enkel probleem mee hebben.
Het voelt een beetje alsof je er bij bent. Mad Sin stuitert van adrenaline en dat gaat nummer na nummer achter elkaar door. Het grote aantal nummers (maar liefst 22) dat de heren hebben op de cd hebben weten te proppen doet niets af aan de kwaliteit waarmee de songs gespeeld worden. Koefte brult en zingt alsof zijn leven eraf hangt en ook de rest van de band kan ik op geen fout betrappen. Dit is muziek zoals het hoort te zijn. Puur en rauw. Geen concessies en spelen alsof je leven er van af hangt. Er staat overigens nog meer op de dvd. Te denken valt aan videoclips, oude privé video’s van diverse leden en een interview. Duidelijk is dat hier veel aandacht aan besteed is. Al met al een prima aanwinst voor de fan en wellicht nog een betere aanwinst voor diegenen die nog niet bekend zijn met de Duitsers.
Voor de liefhebbers of wie dan ook die hierdoor enthousiast is geworden, Mad Sin speelt op acht december op het Speedfest in Eindhoven. Gaat dat zien!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00