Home » Maiden UniteD – The Barrel House Tapes

Maiden UniteD – The Barrel House Tapes

door Edwin Knip
193 views 2 minuten leestijd

Het vierde volwaardig album van deze Iron Maiden tribute band is toch wel even wennen.
Op de nieuwste release van Maiden UniteD staan weer diverse bekende titels voor de doorsnee Iron Maiden fan en liefhebber. Maar laat je niet foppen, de nummers hebben andere, afwijkende arrangementen. Zo is Number Of The Beast ineens een uptempo bijna-popnummer geworden, naar mijn mening een teleurstellende weergave. De band maakt gebruik van piano en het stevige geluid van het origineel ontbreekt hier volledig. Maar het stevige geluid zal bij geen enkel nummer op dit album terugkomen. Sterker nog, voor het eerst heeft Maiden UniteD een trompettist toegevoegd om de nummers op te leuken.
Aan grote namen geen gebrek deze keer. Zo wisten de heren onder andere de volgende namen te strikken voor dit album: gitarist Dennis Stratton (ex-Iron Maiden, ex-Praying Mantis), zanger Doogie White (Michael Schenker Fest), trompettist Eric Vloeimans en gitarist Bart Hennephof.
Degene die met dit album goed nagespeeld Maiden nummers verwacht, moet dit album echt laten liggen. De nummers Alexander The Great en Stranger In A Strange Land zijn eigenlijk de enige twee die dicht bij het origineel blijven. De andere nummers ondergingen allemaal een grondige verbouwing, of noem het renovatie. Een nummer als Caught Somewhiere In Time of Powerslave zijn dusdanig veranderd van arrangement dat ze eigenlijk niet meer te vergelijken zijn.
Deze ruim drie kwartier durende cd geeft een uitstekende registratie van een geweldige band, daar is geen twijfel over. De band laat horen dat de Maiden nummers stevig overeind blijven als ze van hun rockjasje worden ontdaan. Het album is in ieder geval een luisterbeurt waard, waarna de luisteraar zelf een oordeel mag vellen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00