Home » Manapart – Red

Manapart – Red

door Jochem van der Steen
212 views 2 minuten leestijd

Het feit dat dit Armeense nu metal zou moeten zijn trok onze aandacht. Tenslotte, nu metal legende System Of A Down is natuurlijk van Armeens-Amerikaanse afkomst. Meteen vanaf de eerste seconde valt niet te ontkennen dat deze band een enorme invloed moet zijn geweest op de band. Zowel qua vocalen als instrumentaal.

Die licht maniakale zang afgewisseld met meer melodieuze momenten. Die groove. Die afwisseling tussen hard en zacht. Je zou bijna denken dat achter deze bandnaam stiekem Serj, Davo en de rest schuilen. Waar deze band helaas iets minder in slaagt is dezelfde variatie in nummers te maken. Het volgt allemaal wel heel erg dezelfde formule. Niet dat die formule verkeerd is, we hebben hem alleen al eerder gehoord. Juist, bij System Of A Down. En die deden het net wat beter. Dat beetje Linkin Park op Anima is ook overduidelijk. Uitschieter is Roombaya dat wat meer folkloristische Armeense invloeden lijkt te hebben.

Heb ik deze band dan ook afgeschreven? Zeker niet! Het vakmanschap is er zeker. Wanneer ze de invloeden wat weten te ontstijgen ben ik er van overtuigd dat ze een interessante, relevante nu metal plaat kunnen uitbrengen. Tenslotte, er zijn slechtere inspiratiebronnen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00