Home » Daddy Was Wrong – Motorcycle Maniac

Daddy Was Wrong – Motorcycle Maniac

door Filip van der Linden
196 views 2 minuten leestijd

Daddy Was Wrong is een Belgische band met een hart voor oldschool hardrock. In 2016 brachten ze al eens een EP uit en de nieuwe release Motorcycle Maniac is opnieuw een EP.

De vijf nummers volgen nagenoeg hetzelfde recept van heel klassieke hardrock, die pittig wordt gebracht. Muzikaal is het allemaal voorspelbaar, maar dat kan dit genre wel hebben. Je voelt de liefde voor het genre en je merkt aan alles dat deze ervaren muzikanten met veel plezier en enthousiasme in deze band zitten.

Over de productie en mix valt wel wat te zeggen. Vooral de zang komt niet goed uit de verf. Waar Danny op concerten de aandachtsmagneet is, is dat bij de opnames veel minder het geval. In de lyrics missen we nog vaak een vlot meebrulbaar refrein, wat toch essentieel is voor dit genre. Beste track van deze korte EP is voor mij To Hell And Back (geen cover van Venom of Sabaton), met Motorcycle Maniac op een dichte tweede stek.

Daddy Was Wrong sluit aan op een lange traditie van verdienstelijke Vlaamse hardrockbands met onder meer Albert’s Bastards, Southern Voodoo, Motorcity Angels, Fat Bastard, Mr Myst en Barrel Smoke.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00