Home » Marco Garau's Magic Opera – The Golden Pentacle

Marco Garau's Magic Opera – The Golden Pentacle

door Edwin Knip
182 views 2 minuten leestijd

Een power metal opera gebaseerd op een verhaal geschreven door Marco Garau, toetsenist van de Italaanse power metal band Derdian.
Op dit solo album wordt Garau bijgestaan door zanger Anton Darusso (Wings Of Destiny, Oxidize), gitaristen Gabriel Tuxen (Seven Thorns) en Matt Krais (ShadowStrike), drummer Salvatore Giordano (Derdian) en bassist Enrico Pistolese (Derdian).
Het verhaal gaat in grote lijnen over een langdurige vete tussen de twee tovenaars Lord Kams en Sir Dohron. Beiden leven in het koninkrijk Amtork dat onder leiding staat van koning Leiber. Lord Kama is een vriend van de koning, Sir Dohron vertegenwoordigt het kwade. Deze laatste is helemaal klaar met de gevoelens van liefde en blijdschap en beraamt plannen om de macht te grijpen en zo kommer en kwel, en slavernij te brengen. Het enige dat hij hiervoor nodig heeft is een magisch voorwerp, jaren geleden verborgen door de stichters van Amtork. Het gaat om de Golden Pentacle, deegene die dit voorwerp te pakken krijgt is vrijwel onoverwinnelijk. De vraag is, zal Lord Kama het voorwerp vinden en kan hij Dohron er van weg houden?
Het album duurt ruim een uur en de nummers liggen op dezelfde lijn als die van Derdian. Dat is niet zo verwonderlijk als je weet dat Garau ook de tekstdichter en muziekschrijver voor deze band is. De nummers zijn wat bombastisch met theatrale uitschieters, veel koorzang en veel tempo wisselingen. Het album begint met The Golden Pentacle gevolgd door Elixir Of Life. De nummers zijn melodisch en zitten sterk in elkaar. De band houdt het tempo er goed in en doet alleen bij een intro van bijvoorbeeld The Sacred Legacy een stapje terug.
Elf nummers lang weet Magic Opera te boeien. Met Until The End Of Time sluit dit bijzondere album af. En of het goed afloopt? Dat moet je zelf maar gaan beluisteren, het is absoluut de moeite waard.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00