Home » Martyr – Live In Japan

Martyr – Live In Japan

door Filip van der Linden
275 views 2 minuten leestijd

Sinds het succes van Made In Japan van Deep Purple is er geen band meer die de kans laat liggen om live-opnames uit Japan als album uit brengen. Het Nederlandse Martyr sluit aan in het rijtje van o.m. Riot, Vader, Rainbow, King Crimson en Painkiller met hun eigen Live In Japan-album.
 
Martyr is sinds de start van de band, begin jaren ’80, sterk beïnvloed door Japanse band Loudness, al hoorden we toen ook best wel wat Europese en Amerikaanse referenties in hun albums die twijfelden tussen speed en power. Die tweestrijd hoor je ook in het materiaal van bij de reünie vanaf pakweg 2005, aangevuld met heel wat elementen uit de klassieke heavy metal.
 
Martyr mocht in 2017 drie shows doen in Japan en dat was één van de hoogtepunten in de carrière van de band. Niet dat ze nooit eerder buiten Nederland optraden, maar doorgaans was het buitenland voor Martyr toch eerder België of Duitsland en sporadisch al eens Griekenland, Spanje of de UK.
 
Op die shows in Japan kwam begin dit jaar een vervolg met een stek op het True Thrash Fest in Osaka en eentje in Panhead Groove. Tijdens de shows in Osaka zijn er opnames gemaakt die resulteerden in het live-album. Het is het eerste live-album in het bestaan van de band en het is een schot in de roos. Vlekkeloze opnames en een band die bruist van de energie. Niemand van de band laat steken vallen. Het publiek in Japan reageert ook heel enthousiast en over het algemeen hangt er een leuke vibe over het album.
 
Martyr stelde een setlist op met materiaal dat vooral uit de albums You Are Next (uit 2016) en Circle Of 8 (uit 2011) komt. Dat is logisch, want dat is het materiaal waar ze op dat moment mee tourden en alvast You Are Next werd uitgebracht in Japan. Toch wringt het een beetje dat er voor dit eerste live-album in het ruim 35-jarige bestaan van Martyr niet net iets meer ‘oud’ materiaal werd opgediept. Vooral als je hoort dat een oudje als Snow & Fire nog lang niet gedateerd klinkt. Speed Of The Samurai kon uiteraard niet ontbreken in Osaka. Dat werd pas in 2011 officieel uitgebracht, maar stond reeds in 1984 op een demo-cassette. Dus toch twee oude tracks op het live-abum, maar het mochten er zeker wat meer geweest zijn.
 
Martyr krijgt in Nederland niet altijd het krediet waar ze recht op hebben, maar dit is een live-album waarop de hele Nederlandse metal-scène trots mag zijn.

 
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00