Home » Memphis Maniacs – Doornroosje (Nijmegen) 07/04/2017

Memphis Maniacs – Doornroosje (Nijmegen) 07/04/2017

door Maurice Tonies
167 views 3 minuten leestijd

De Maximum Mashup Tour van de Memphis Maniacs zit er bijna op. De vele zalen in het land hebben weer kunnen genieten van de kunsten van deze Nijmeegse formatie. De afgelopen jaren zijn de Memphis Maniacs een vaste waarde geworden op festivals en in het clubcircuit. Met hun razendsnelle mashups zetten ze keer op keer een zaal op zijn kop. Laat een uitverkocht Doornroosje zich ook zo gemakkelijk inpalmen?
Terwijl de band eigenlijk al had moeten beginnen staat er buiten nog een rij fans te wachten om het Doornroosje binnen te komen. Velen zijn op deze show afgekomen om de Nijmeegse formatie aan het werk te zien en er is dan ook geen kaartje meer te krijgen. Binnen zit de sfeer er al aardig in en is iedereen opgewarmd door een DJ. Als de show begint zien we de heren nog niet. Wel staan er grote schermen op het podium opgesteld waarop een introfilmpje is te zien. Als dit eenmaal is afgelopen barst het feest los. Toen de lineup voor Pinkpop werd bekendgemaakt was er heel wat roering. Wat doet nou Justin Bieber op de lineup? Vandaag bewijzen de Memphis Maniacs in de eerste mashup dat de Pinkpopnamen Justin Bieber en System Of A Down hand in hand gaan en de sfeer zit er direct in. Voor wie de stijl van de Memphis Maniacs nog niet kent volgt een korte uitleg. De mannen laten bekende nummers in een zogenaamde mashup vloeiend in elkaar overlopen en dat hoeven niet nummers te zijn in dezelfde stijl. De nummers worden allemaal live uitgevoerd en er komt geen DJ aan te pas. Het is dan ook een kunst voor de Nijmegenaren om continu te wisselen qua spel en zang.
In een moordend tempo vliegen de party-anthems je om de oren. Of je nu van rock, pop, metal, house of rap houdt, er zit altijd wel iets voor je bij. Dat geldt ook vanavond in Nijmegen. Er wordt volop meegezongen en gesprongen, het is feest! Bij eerdere shows van de Memphis Maniacs werd er nog wel eens gewisseld van outfits en kwamen er meer showelementen bij kijken. Tijdens deze tour hebben ze het grootse ietwat laten varen en concentreren ze zich meer op het spelen van de nummers. Hierdoor blijft het geheel wat strakker en zitten er bijna geen adempauzes tussen de nummers. Wel wordt er gebruik gemaakt van verplaatsbare schermen waarmee ze ook allerlei dingen kunnen uithalen. Zo krijgen ook de fans die de Memphis Maniacs al vaker hebben gezien toch weer een nieuwe show voorgeschoteld. De heren uit Nijmegen blijven zich ontwikkelen. Natuurlijk ontbreken oude mashups niet, maar ook de songs die nu weer in de blender gegooid zijn gaan erin als zoete koek. Er wordt veel gesprongen en meegezongen op het vele wat de mannen te bieden hebben, het verveelt dan ook geen minuut. Het blijft dan ook knap om de muzikanten aan het werk te zien, de timing moet perfect zijn. Na zo’n anderhalf uur mashuppen zit de show er op en kan iedereen even weer bijkomen van een schitterende show. Zit het er dan nu even op voor de Memphis Maniacs? Nee hoor, het komende festivalseizoen duiken de Masters of the Mashup overal weer op!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00