Home » METAL-AID band uitgelicht:  KRISTOFFER GILDENLÖW

METAL-AID band uitgelicht:  KRISTOFFER GILDENLÖW

door Maurice van der Zalm
202 views 2 minuten leestijd


De grenzen van het metalgenre zijn niet definitief vast te stellen. Eén ding is zeker: Kristoffer Gildenlöw past binnen de grenzen maar kan op het METAL-AID festival wel als de ‘vreemde eend’ worden beschouwd met zijn prachtige akoestische set. Niet zozeer omdat zijn werk misschien niet meteen tot de metal gerekend mag worden, maar meer omdat hij, slechts begeleid door de akoestische gitaar, een metal-ontspannen sfeer neerzet die uitermate geschikt is voor deze zomer en de line-up van METAL-AID compleet maakt.
De uit Zweden afkomstige multi-instrumentalist woont al enige jaren in Nederland en is onder meer bekend van zijn werk bij Pain of Salvation waar hij als 16-jarige bassist lid werd van de band en op vijf albums meespeelde tot hij in 2006 naar Nederland verhuisde en de band verliet. Daarna was hij actief bij de tours van Lana Lane, Neal Morse en Damian Wilson en in de band Dial. Momenteel speelt hij de basgitaar bij Kayak en komt sinds 2012 geregeld met nieuwe solowerk. Begin juni nog bracht hij zijn derde en laatste album Homebound uit waarop hij laat horen dat hij emotie, gevoel en passie weet te verheffen tot muzikale kunst.
Zaterdag 25 juli zal Kristoffer om 17.00 uur een akoestische set neerzetten waar menigeen nog lang over na zal praten. Deze multi-instumentalist heeft een curriculum vitae van jewelste en zal tijdens het optreden zaterdag zeker werk van Homebound, waaronder Like Father Like Son en het prachtige Snow, spelen. Een optreden dat je gewoon niet mag missen.
Na het METAL-AID optreden kun je Kristoffer live nog zien en horen in:
Metropool Hengelo (30 juli),
Cacaofabriek Helmond (29 augustus),
Bibelot Dordrecht (16 oktober),
Luxor Live Arnhem (10 december),
De Bosuil Weert (8 januari) en
Duyker Cafe Hoofddorp (6 februari)

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00