Buurlanden Frankrijk en Duitsland doen het uitstekend op metal(core)gebied. Respectievelijk Opalized en Rising Insane hebben nieuw materiaal van een video voorzien.

Opalized

Met het album Rising From The Ashes leverde Opalized een uitstekend album af in 2017. Toen werd het even stil rond de band en waren er kleine bezettingswisselingen. Afgelopen juli kwam er al een nieuwe single en gisteren werd de (professionele) video van Why Are We Here? online gezet. Wederom krijg je als luisteraar een pot goede metalcore naar je hoofd geslingerd waarin grunts en opzwepende riffs worden afgewisseld met melodieuze refreinen. Met Why Are We Here? blikt Opalized alvast vooruit op het aankomende album.

Rising Insane

Toen het metalcoregezelschap Rising Insane uit Bremen half 2017 hun debuutalbum Nation uitbracht, waren ze nog niet onder de pannen bij een label. Onbegrijpelijk vond ik dat toen. Ondertussen zijn ze ingelijfd door Long Branch Records en komt het tweede album op 1 november uit. Eerder al kon je genieten van de video van het titelnummer Porcelain. Afgelopen week kwam de video van Last Fragments online. Een compositie waarin de kracht en kwaliteit van de band sterk wordt neergezet. Binnenkort zal de review van het album op onze site verschijnen. Tot die tijd is het nog even genieten met de video.